Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Május 4-től, szerdától már csak a 60 év feletti személyeknek, illetve orvosi ajánlás alapján ingyenes a PCR-teszt elvégzése. Az egészségügyi létesítményekbe való belépés újonnan sem oltáshoz, sem negatív koronavírus-teszthez nincs kötve, a reszpirátor viselete azonban továbbra is kötelező – derült ki az egészségügyi minisztérium weboldalán közzétett iránymutatásból.

 

„A klinikai tünetek alapján a betegnek kizárólag az általános orvos vagy az általános orvoslástól eltérő szakterületre szakosodott orvos ajánlhatja a PCR-tesztet. Ez nem vonatkozik a 60 év feletti személyekre, akik a www.korona.gov.sk honlapon bármikor jelentkezhetnek tesztelésre“

 

– írják a dokumentumban. A klinikai tünetek közé a hőemelkedés, köhögés, nátha, fej- és torokfájás, valamint az ízületi- és izomfájdalom tartozik. Természetesen a tesztelés azok számára továbbra is működni fog, akik megfizetik.

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi létesítményekbe való belépéshez újonnan már sem tesztre, sem oltásra nem lesz szükség. Ez a páciensekre, a kísérő személyekre, az alkalmazottakra és a gyakorlaton lévő diákokra is vonatkozik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!