Pár napja egy szavazásban arra kértük olvasóinkat, nevezzék meg azt a három szlovákiai politikust, akiket a kedvenceiknek,  ha úgy tetszik a szlovák törvényhozás Prima Primissimáinak tartanak. A (nem reprezentatív) felmérés az alábbi végeredménnyel zárult:

1. Csáky Pál – a szavazatok 39 %-a

2. Bugár Béla – a szavazatok 34 %-a

3. – 5. Iveta Radičová, Ivan Mikloš és Berényi József – a szavazatok 24 %-a megszerzésével.

Az első 12 kedvenc végső listája:

szavazás
szavazás

Felhívásunkban egyben azt ígértük Önöknek, hogy a dobogón végzettek egyikét reményeink szerint meg is interjúvoljuk.

A szavazás lezárását követő hosszas tanakodás után arra az elhatározásra jutottunk, hogy tekintettel a szlovákiai magyar politika (sajnálatos) megosztottságára, mely most is megmutatkozott, nem egy, hanem két interjúra adunk lehetőséget. Mégpedig az első két helyen végzett politikus,  Csáky Pál, az MKP elnöke, és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke számára.

 hirdetes_810x300  

Hogy a blogok szerepe és súlya, olvasótáboruk, közéletre mért hatása napról napra növekszik, vitán felüli. Jól bizonyítja ezt partnerblogunk, a Reakció példája is, melynek szerkesztősége tavaly decemberben nem kisebb személyiséggel, mint  a magyar köztársasági elnökkel,  Sólyom Lászlóval készíthetett  mélyinterjút. Magyar államfő így először nyilatkozott blognak, melyben azt is elárulta, hogy ő maga is lelkes blogolvasó.

Úgy gondoljuk, hogy a szépen gyarapodó felvidéki magyar blogolvasó-réteg szintén megérdemel egy ilyen lehetőséget. Ivan Gašparovičot  meghagyva ugyan másoknak az mindenképp érdekel bennünket, milyen nézetei vannak  Csáky Pálnak és Bugár Bélának, miként látja két vezető politikusunk Szlovákia, és az itt élő félmillió szlovákiai magyar állampolgár múltját, jelenét és jövőképét, immár konkurenciaként, két különböző szemszögből.

Ennek megállapítására kérnénk olvasóink közreműködését is, felvetéseikkel, javaslataikkal. Arra bíztatva Önöket, hogy  amennyiben (disztingvált) kérdéseik vannak,  írják meg nekünk  kommentben, melyek közül a legérdekesebbeket igéretünk szerint feltesszük az érintetteknek.

És hogy ne érje szó a ház elejét, ill. hogy még érdekesebb legyen, leszögezzük, hogy nagyrészt ugyanazokat a kérdéseket szeretnénk feltenni egymástól függetlenül mindkettőnek. Együttműködésüket előre is köszönjük.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!