A húsvéti locsolókörút egyben ideális lehetőség arra, hogy az ember fia kicsit terepszemlét tartson a politikai pártok háza táján, hogy áll a helyzet  a  billboardokon megfogalmazott üzenetek terén. Legtöbbjük ugyanis friss termék, mely április 1-el került utcára. Lássuk tehát, hogy Pozsonyban, Csallóközben, a Mátyusföldön vagy épp a lévai járásban ki mivel hirdet két hónappal a választások előtt, melyik párt milyen stratégiával rukkolt elő a választók megszólítása érdekében.

Olvasóink kíváncsiságát kielégítendő eláruljuk, hogy egy-egy normál méretű billboard piaci ára Szlovákiában havi szinten  mintegy 110-230 euró között mozog, függően a rendelt mennyiségtől, az adott reklámügynökség piaci helyzetétől, ill.  hogy az adott felület pontosan hol található. Az éjjel-nappal látható, kivilágított billboardok ára ennél természetesen még magasabb.

SDKÚ-DS
SDKÚ-DS

Az SDKÚ-DS leginkább Iveta Radičovával hirdet. „Hogy akarunk élni? A néppel, a népért.” szól az üzenet.

Smer_fico
Smer_fico

A Smer mint hirdeti, „az emberek és Szlovákia érdekében” cselekedne, melyet biztos ami biztos, Ficon kívül Pavol Paška házelnökkel, a többi felületen pedig Marek Madarič, Ján Počiatek és Robert Kaliňák miniszterekkel is elismétel.

smer_fico_paska
smer_fico_paska

SaS
SaS

Az SaS a Richard Sulik pártelnök koponyájában rejlő 120 ötletre épít. A 120napadov.sk oldalra kattintva pedig a párt választási programja olvasható.

most_lebo-bela
most_lebo-bela

A Most-Hídnak 4 különböző billboardját is sikerült lencsevégre kapnunk, melyek szinte ellepték Pozsonyt. „Mert Béla„…

 hirdetes_810x300  
most_lebo-bugar
most_lebo-bugar

…”mert Bugár”…

most_pretoze-spaja
most_pretoze-spaja

…”mert összeköt„, hirdetik,

most_van-jovonk
most_van-jovonk

miközben a párt a jövővel is biztat. Érdekes továbbá, hogy a Most-Híd szlovák nyelvű billboardjain hiányzik a magyar nyelvű felirat, míg fordítva (talán a nyelvtörvénytől tartva?) a magyar verziókon mindez természetes.

SDĽ
SDĽ

A Demokratikus Baloldal Pártja (SDĽ), ahonnan egykor maga Robert Fico is indult, bár parlamenten kívüli igazi törpepárt, mégis komoly összegeket fektet a hirdetésekbe.

unia_cilek_zahradnik
unia_cilek_zahradnik

A végére hagytuk a fővárosi kommunális politika maharadzsáinak pártját, az Úniót. Az egykori STV szóvivő Branislav Záhradník, a pozsonyi főpolgármester-helyettes Cílek, az egykori Szabad Fórumos Martináková, Eperjes polgármestere Pavol Hagyari, valamint a milliárdos Boris Kollár közös vállalkozásáról van szó, mely bár alig pár hete létezik, eddigi kampánykiadásaiban egyáltalán nem marad le a leggazdagabb pártok mögött sem.

Unia_kollar_zahradnik
Unia_kollar_zahradnik

Bónuszként álljon itt egy kis kampánykreatíva, melyet Petheő Attila örökített meg. A lenti képen a Kereszténydemokrata Mozgalom „némileg” modifikált billboardja látható, az eredetinél minden bizonnyal sokkal mélyebb tartalommal, és politikai célokkal…

kdh1
kdh1

Itt tartunk most, április első hétvégéje után. Aki további politikai billboardokról tud,  netán meg is örökítette azokat, kérjük küldje el nekünk a [email protected] címre, szívesen közzétesszük.

Aki pedig már azt is eldöntötte kire szavaz június 12-én, megteheti ugyanezt blogunk  jobb oldalsó sávjában  is.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!