Zajac, Dostál, Palko, Mikloško, Mojžiš, Korda és Bučko tegnap felmondtak Matovičnak. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselőjelölt-listája így jópár egyéniséggel lett szegényebb. A szlovák választópolgárok egy része pedig vakarhatja a fejét, kire szavazzon ezután. De vajon ki járt jól és ki rosszul?

Mielőtt Zajacék távozása után temetni kezdenénk a megalakulását követően szinte azonnal a parlamenti bejutási küszöb fölé szökent Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártját, nem árt felidézni néhány dolgot:

1. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártpreferenciái leginkább Igor Matovičnak köszönhető, nem pedig a fenti személyeknek.

2. Matovič imidzse egymaga több millió eurót stabil parlamenti jelenlétet ér. Zajac és Palko ellenben sokadik hajótörésük után (Most-Híd, KDH, OKS, KDS lista) vannak, akiket fuldoklóként Igor Matovič emelt a hajójára. Meleg takarót, ruhát biztosított nekik, garantálva a szinte biztos képviselői mandátumot kikötést .

3. Mindezt természetesen sehol sem adják ingyen, a parlamenti székeknek ugyanis ára van. Matovič viselkedése pedig eleve erre a különc, médiaérzékeny arculatra épít. Ha a most távozókat mindez meglepte, annak bizonyítéka, hogy nem értették a párt lényegét, melynek listáján indultak.

 hirdetes_810x300  

4. Zajac, Palko és Mikloško Matovič hazugságvizsgálatának elutasításával valójában öntökönrúgást hajtottak végre. Igor Matovičnak ugyanis pont az ehhez hasonló mediális cirkuszra van a legnagyobb szüksége ahhoz, hogy bevigye pártját a parlamentbe.

Ez egy politikai öngyilkosság, kérdés csak az, ki hajtotta végre“ – fogalmazott Ondrej Dostál. „Pillanatnyilag nincs más kiút, mint ragaszkodni a javaslathoz“ – reagált Matovič. Hogy a hazugságvizsgálat ötlete egy őrült, vagy egy politikai marketing-zseni fejéből pattant-e ki, a következő közvélemény-kutatási adatok fogják megmutatni.

Király Zsolt

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!