Az új parlament első napján már látható jelei voltak a kormánykoalíció és az ellenzék (koránt sem rendhagyó) szembenállásának.

 

Daniel Lipšic (OľaNO-NOVA) amiatt kritizálta a koalíciót, hogy a védelmi bizottságban 7:5 arányban a koalíció javára áll a tagok megoszlása. „Ez elfogadhatatlan és a mečiarizmus visszatérésé jelenti” – mondta Lipšic.

 

Valószínűsíthető a jövőben több szócsata és elvi összacsapás Igor Matovič, és a két nagy pálforduló, Radoslav Procházka és Bugár Béla között is, ennek első jelei már választási kampány idején láthatóak voltak.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár és Procházka nem fordul szembe Ficoval

 

Bugár és Procházka nem nagyon konfrontálódnak Ficoval, még a számukra programprioritásnak tartott témákban sem. Arra az újságírói kérdésre, hogy rákérdez-e a minszterelnöknél a Gorilla ügyben játszott szerepére, Bugár Béla annyit mondott, “Ez nem az én feladatom, nem vagyok nyomozó, hanem politikus vagyok.“

 

A Most-Híd elnöke, aki korábban élesen bírálta Ficot és a Smert, amiért keresetet nyújtott be az EU ellen, ezzel kapcsolatban is megenyhülni látszik. Mikor azt kérdezték tőle, mennyire fogja feszegetni ezt a témát, így válaszolt: „Valamit biztosan el lehet érni, de csak 6,,5 százalékos értékben“. Ezzel Bugár a Most-Híd választási eredményére, és parlamenti súlyára utalt.

 

Kotleba egyre aktívabb lesz

 

Kotleba már az leső napon egyre kevésbé tűnt elszigeteltnek. A helyszíni fotók tanúsága szerint a szélsőségesek vezetője sütkérezhetett a reflektorfényben, és végigjárta képviselő-kollégáit. Első hivatalos tette egy javaslat volt, amelyben azt indítványozta, hogy 4-ről három főre csökkentsék a parlament alelnökeinek számát. A javaslat egyébként nem élt meg.

 

9f8abec7b4322b0a7ad6a0f4ae3863e9_hnonline_sk
Forrás: HNonline.sk

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!