Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának történő szállításáról szóló tárgyalás csak a Smer-SD  elnökének, Robert Ficonak a választási kampánya lenne – állítja az OĽANO frakcióelnöke, Michal Šipoš. Úgy véli, a parlament akkor fog tárgyalni a vadászgépekről, amikor az aktuális lesz, nem pedig akkor, amikor Fico kéri. Elmondása szerint Jaroslav Naď (OĽANO) ideiglenesen kinevezett védelmi miniszter megígérte, hogy a témát a parlamentben tárgyalják meg.

 

„Naď miniszter úr nagyon intenzíven tárgyal, ma fontos megbeszélése van a szövetségesekkel. Elmondta, hogy amint foglalkozni fognak a vadászgépekkel és bármivel, ami velük kapcsolatos, mindenképp bejön a parlamentbe, és megtárgyaljuk”

 

– mondta Šipoš az újságíróknak azután, hogy a témában tartott rendkívüli ülés programját nem hagyták jóvá. Szerinte Fico kampányolni próbál, háborúval ijesztgeti az embereket, és azt mondja, hogy a Szlovák Köztársaság tulajdonát adják el.

 

 hirdetes_810x300  

A parlamenti képviselők nem nyitották meg a MiG-29-es vadászgépekkel kapcsolatos rendkívüli ülést

 

Šipoš szerint az ideiglenesen megbízott kormánynak állást kellene foglalnia abban, hogy adományozhatunk-e vadászgépeket Ukrajnának. Mivel a kormány megbízásban van, ezért a parlamentnek kell megtárgyalnia ezt az ügyet.

 

Ha a Szlovák Köztársaság alkotmányának a vadászrepülőgépekkel kapcsolatos módosításáról szóló javaslat érkezik a parlamentbe, azt az OĽANO képviselőivel meg fogják vitatni.

 

Šipoš abból indul ki, hogy amikor Naď foglalkozni akar a témával, akkor Boris Kollár (Sme rodina) házelnök vagy a kormány felveszi ezt a témát az ülés programjai közé.

 

„Nem gondoljuk, hogy Ficonak kellene megszabnia, hogy mikor kell tárgyalásokat folytatni” –tette hozzá. Šipoš szerint, ha a Smer-SD ismét rendkívüli ülést kezdeményez ebben a témában, az OĽANO egyeztetni fog Naďgyal a vadászrepülőgépek adományozása ügyének állásáról. „Ha aktuális lesz, akkor Naď bejön a parlamentbe. Ha nem, akkor nem fogjuk Ficoval játszani a választás előtti meccseit” – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.