Nyitókép: AP Photo/Petr David Josek

 

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter készen áll arra, hogy részt vegyen a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának adományozásával kapcsolatos parlamenti ülésén. Jelezte: a parlament vezetése fontolgatja, hogy titkos rezsimben tárgyaljanak az ügyről. Naď azt mondta, ő alkalmazkodni fog.

 

„Mivel a volt koalíció egyik partnere ragaszkodik ahhoz, hogy a parlamenten keresztül menjen az egész, én készen állok rá, semmi bajom nincs vele. Ha a képviselők ülést akarnak összehívni ezzel kapcsolatban, akkor nagyon szívesen részt veszek rajta”

 

– mondta Naď. Arról is tájékoztatott, hogy az egyik ország azt kérte Szlovákiától, hogy a vadászrepülőket a felszereléseivel együtt ajándékozzák oda.

 

 hirdetes_810x300  

Nagyra értékelné, ha a parlamenti ülést azoknak a pártoknak a közös megegyezése után hívnák össze, akik támogatni kívánják a vadászrepülőgépek átadását. Kiemelte, hogy például a parlamenten kívüli Hlas-SD képviselőinek lehetőségük lenne megmutatni, hogy Ukrajnát vagy Oroszországot támogatják.

 

Emlékeztetett arra, eltérőek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az ideiglenesen megbízott kormány átadhatja-e a MiG-eket. Ezért a parlamentnek kellene döntenie egy felhívásról a kormány számára, amelyre a kabinet támaszkodhatna. Mint kiemelte, más helyzetben a kormány már régen döntött volna a vadászgépekről, hiszen egyetértenek a javaslat tartalmával.

 

Mint megismételte, Szlovákia már nem fogja használni a MiG-eket, és nem fontosak Szlovákia védelme szempontjából, miközben az ország pénzt kaphat értük. Egyúttal hozzátette, hogy az ukránok akarják és szükségük is van a MiG-ekre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!