Nyitókép forrása: SITA/Martin Medňanský

 

Peter Pellegrini, a HLAS elnöke óvatos megfogalmazásban kvázi kizárta a választások utáni együttműködést a Republikával. A Demokrati kapcsán azt mondta, hogy „nem tudja elképzelni” a közös kormányzást.

 

„Ha egy olyan kormányra van szükségünk, amely stabilitást hoz, nem csak belföldön, de külföldön is tisztelni fogják, nem lesz elszigetelt, akkor ilyen körülmények között és jelen helyzetben nem nagyon jöhet szóba, hogy a Republika a kormánykoalíció része legyen”

 

mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár az Eduard Heger vezette Demokratit nem zárták ki a potenciális partnerek közül, nem tudja elképzelni az együttműködést.

 

„Mindenki számára világos, hogy Heger úr ténykedése, és hozzá nem értése előre meghatározza, hogy a HLAS nem tud elképzelni semmilyen koalíciós kormányzást Hegerrel és a Demokratival”

 

 hirdetes_810x300  

mondta. A külpolitikai irányultság kérdését illetően a számára felettébb kényelmetlen ukrán dilemmát elkerülte, helyette Szlovákia NATO- és EU-tagságának fontosságát hangsúlyozta, és elutasított minden olyan szándékot, ami a NATO- vagy EU-tagság feladását jelentené.

 

Körkép.sk, sita

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!