Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Az ukrajnai orosz agresszió kapcsán Szlovákiának a történelem jó oldalán kell állnia, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a dezinformáció ne fenyegesse az ország egységét vagy az Európai Unió egységét. Ezt Mikuláš Dzurinda és Sólymos László, a Modrí–Most-Híd parlamenten kívüli párt tagjai hangsúlyozták.

 

Sólymos rámutatott: Oroszország célja Szlovákia és az EU egységének megtörése.

 

„Sok politikus segít neki ebben, elvesztették az utolsó gátlásaikat és az igazság tiszteletét is” – konstatálta. Ezért szerinte hangosabban kell fellépni és küzdeni a dezinformációk ellen, hogy ne veszélyeztessék ezt az egységet.

 hirdetes_810x300  

 

„Szeretném hinni, hogy egy napon az embereknek sikerül megváltoztatni az oroszországi rendszert, Szlovákiában viszont a szeptemberi parlamenti választások után nem sikerül megváltoztatni azt az irányvonalat, amit 1998-ban állítottunk fel, és továbbra is a szabad demokratikus világ részesei maradunk”

 

– mondta.

 

A párt rámutatott arra, hogy az ukrajnai háború közvetlenül veszélyezteti Szlovákia biztonságát. Kijelentették, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök már régóta hibrid háborút folytat ellenünk. Szerintük ezért fontos, hogy Szlovákia polgárai tudják, mi történik valójában, és mik Putyin valódi szándékai.

 

Dzurinda egyúttal hangsúlyozta, hogy Ukrajna oldalán állni nem jelenti automatikusan Oroszország gyűlöletét. „Az is fontos, hogy tisztában legyünk vele, Oroszországban élnek olyan emberek, akik demokráciát akarnak, nem totalitarizmust” – zárta szavait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!