Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR

 

A kormánykoalíció nem a tárcák koalíciós pártok közötti kicseréléséről tárgyal. Az egyetlen személyt érintő kérdés, amellyel foglalkozik, az a házelnöki poszt elfoglalásának kérdése. Ezt a Hlas-SD közölte, amely elutasítja a tárcák cseréjére vonatkozó spekulációkat.

 

„A Hlas-SD határozottan elutasítja azokat a sajtóban megjelent spekulációkat, amelyek a tárcák koalíción belüli újraosztásáról szólnak. Ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozott, és most sem foglalkozik a kormánykoalíció”

 

közölte Karolína Ducká, a párt szóvivője. A Hlas-SD szerint a kormánypártok az érvényben lévő koalíciós szerződés alapján ugyanazokért a minisztériumokért felelősek.

 

A koalíciós pártok képviselői szerdán (április 10.) találkoztak a koalíciós ülésen. „A koalíciós pártok mindenben megegyeztek” – közölte szerdán a Kormányhivatal.

 hirdetes_810x300  

 

Az új házelnök személyének kérdésével azóta foglalkozik a koalíció, hogy Peter Pellegrini eddigi házelnököt köztársasági elnökké választották. Elmondása szerint Richard Raši beruházási miniszter vagy Denisa Saková gazdasági miniszter (mindketten Hlas-SD) lehet az új házelnök.

 

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök a hétvégi elnökválasztás után azt mondta, hogy Pellegrini elnökké választása után a kormánykoalíciónak a vállalásai mellett, rövid időn belül gyakorlati kérdésekkel is foglalkoznia kell. Andrej Danko, az SNS elnöke hétfőn azt mondta, hogy pártja kész tárgyalni a koalíció jövőbeni működésének feltételeiről, mivel alapvetően megváltozott a politikai térkép.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!