Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A PS és az SaS nem támogatja a Zuzana Dolinková (Hlas-SD) leváltásáról szóló parlamenti ülés összehívását, a KDH kedden (április 16.) vitatja meg a kérdést. Az ülést a Slovensko mozgalom szeretné kezdeményezni.

 

Az SaS azzal indokolta a döntését, hogy a Dolinková leváltására felsorolt problémák közül többért maga a Slovensko mozgalom a felelős. Ugyanakkor ha mégis sor kerülne az ülésre és a szavazásra, elképzelhető, hogy a menesztésre szavaz, mert a Slovensko érvein kívül is számos más ok van erre. A PS nem indokolta meg álláspontját a TASR hírügynökségnek, a KDH azt közölte, hogy kedden foglalkozik a kérdéssel.

 

A Slovensko szerint Dolinková több területen is kudarcot vallott, leállította például a műtéti várólisták lerövidítésére indított reformot, hibákat követett el a kórházak besorolásával kapcsolatban és a járóbeteg-ellátásban kialakult válság kezelésében.

 

Dolinková nem nyilatkozott a Slovensko kezdeményezésével kapcsolatban. Álláspontja szerint az egészségügy jelenlegi helyzetérért Igor Matovič kormánya a felelős.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!