Nyitókép: Facebook

 

A Szlovákia mozgalom is csatlakozott a fogorvosi kedvezmények eltörlésével kapcsolatos kritikákhoz. Állítása szerint Zuzana Dolinková miniszter asszony úgy döntött, hogy spórol a betegeken.

 

Az ellenzéki mozgalom szerint a kedvezményeknek köszönhetően nőtt az emberek részvétele a szűrővizsgálatokon, az Általános Egészségbiztosító biztosítottjainál 30%-kal, a Dôvera biztosítottjainál 50%-kal.

 

„A miniszter asszony minden elemzés, lépésének indoklása, valamint a betegek megfelelő kompenzációja és kártérítése nélkül megfosztotta az embereket az egészségügyi kedvezményektől. Ez Zuzana Dolinková következő lépése a betegek kárára”

 

 hirdetes_810x300  

– állítja a mozgalom.

 

A mozgalom vezetője, Igor Matovič kifejtette, hogy amíg az Általános Egészségbiztosító biztosítottja egy gyerek átlagos kivehető fogszabályzójáért 50 eurót fizetett, addig május 1-jétől a teljes összeget, azaz hozzávetőleg 500 eurót fizethet.

 

„A legelvetemültebb dolog, amit egy politikus tehet, hogy kirabolja a beteg embereket. Ez az intézkedés különösen a szociálisan hátrányos helyzetű embereket segítette, akiknek rendkívül drága a fogorvos. Ez egy szociális kormány? Ezek szociális kleptokraták”

 

– jelentette ki Matovič.

 

A fogorvosok kritizálják a fogászati kedvezmények egyik napról a másikra történő eltörlését

Májustól megszűnnek a fogászati ​​ellátással kapcsolatos kedvezmények az egészségbiztosítóknál

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!