Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) olyan programmal készül a júniusi európai parlamenti (EP) választásra, amelynek középpontjában az erős Szlovákia áll a biztonságos Európában. Erről Milan Majerský, a kereszténydemokraták vezetője tájékoztatott a KDH összszlovák tanácsának szombati trencséni ülése után.

 

„Ha nem lesz erős Szlovákia és biztonságos Európa, akkor az Európai Unió egész projektje haszontalan. Európa akkor lesz biztonságban, ha visszaadjuk az állampolgároknak”

 

– jelentette ki Majerský, hozzátéve, hogy a KDH egy biztonságos garancia erre.

 

 hirdetes_810x300  

Majerský azt állítja, hogy a szuverenitás, a béke és a jólét gyakran eltűnik az EU-projektből, miközben különböző dolgok történtek, amelyek az egész projektet megkérdőjelezték.

 

Szerinte „sok, a valóságtól elrugaszkodott hülyeség” jött Brüsszelből, amit még Szlovákia lakói sem értettek. „A KDH-nak egyértelmű válasza van az emberek problémáira és biztonságára” – szögezte le.

 

A kereszténydemokraták jelöltlistájának vezetője, Miriam Lexmann jelenlegi EP-képviselő kifejtette: a mozgalom érdekelt Szlovákia uniós szerepének erősítésében, az EU biztonságában, valamint abban, hogy az EU megvédje minden ember méltóságát az Unióban.

 

„Az emberek szükségleteivel és problémáival szeretnénk foglalkozni. Azt akarjuk, hogy az EU kiálljon a polgárok biztonságáért”

 

– magyarázta Lexmann rámutatva a geopolitikai válságokra.

 

Lexmann szerint a kereszténydemokraták az EU-szerte növekvő szegénység megoldását, illetve a közös piac és a szlovák gazdaság megerősítését szorgalmazzák majd. Más szavakkal: a KDH olyan megoldásokat akar, amelyek nem sodorják izolációba Szlovákiát, szorgalmazzák, hogy az EU-ban ne erőltessenek ideológiai, kulturális és etikai témájú megoldásokat, és meg akarja találni a módját a túlzottan ambiciózus zöld célok átértékelésére és védelmére úgy, hogy az ne ütközzön gazdasági érdekekkel, valamint a mezőgazdaság és az élelmiszerbiztonság védelmével.

 

Szlovákiában június 8-án, szombaton tartják az európai parlamenti választásokat. A polgárok 15 képviselőt választanak öt évre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!