34 éves korában meghalt Marek Svatoš egykori szlovák válogatott jégkorongozó. A sportolót denveri otthonában érte a halál.

 

Nem tudni mi okozhatta a sportoló halálát

 

A Colorado Avalanche NHL-es jégkorongcsapat hivatalos honlapja közölte a szomorú hírt.

 

 hirdetes_810x300  

„A hírek szerint Marek szombaton, denveri otthonában vesztette életét, ahol feleségével és két gyermekével élt. Az Eurolanche szurkolói csoport tiszteletben tartja a család kérését, ezért pillanatnyilag további információval nem szolgálhatunk”

 

jelentette be a szurkolói csoport a Twitteren. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a sportoló hirtelen halálát.

 

3-03b5a5ff61bfa7c1b7a808ffaf87fc8c1d14cd39
Fotó: TASR

 

Aktív pályafutását Kassán fejezte be

 

Marek Svatoš 1982. június 17-én született Kassán. A 2000-es években Szlovákia legnagyobb tehetségei közé tartozott. 18 évesen nevelőegyesületétől a tengerentúlra utazott, ahol a Colorado csapatához csatlakozott. 2002-ben a junior-világbajnokság gólkirálya lett, hét meccsen hét találatot szerzett, ennyit csak Mike Cammalleri tudott a mezőnyből, holtversenyben végeztek az élen.

 

Ez az év volt számára a legsikeresebb, ugyanis a WHL-es Kootenay Ice csapatával a Memorial Cup-ot is megnyerték. A rájátszást is beleszámítva összesen 358 meccsen lépett pályára az NHL-ben, ezeken 102 gólt és 77 asszisztot szerzett. A 2012/13-as szezonban néhány meccset lehúzott a KHL-es Slovanban. Aktív pályafutását szülővárosában, Kassán fejezte be 2014-ben, méltó módon bajnoki címhez segítve csapatát.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!