Nyitókép: druhaliga.sk

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség döntése értelmében véglegessé vált a szlovák országos másodosztály programja. Eszerint a Komáromi FC idegenben kezdi és zárja az idényt.

 

A bajnokság július 29-én rajtol, a hivatalos játéknapok idén is péntek, szombat és vasárnap. A 16 csapatos versenysorozatba visszatér a Niké ligából (korábban Fortuna liga) kieső Liptószentmiklós, a III. ligákból pedig Igló (Spišská Nová Ves) és Maniga (Malženice) küzdötte fel magát a másodosztályba.

 

Az előző idényben csupán Eperjes játszotta kölcsönpályán hazai mérkőzéseit, idén azonban Komáromban is elrajtolt a stadionfelújítás, így vélhetően a vágsellyei is felkerül a másodosztálybeli klubok térképére (cikkünk írásakor még a licenszadó bizottság végleges válaszára vártak Komáromban – a szerk. megj.).

 

 hirdetes_810x300  

A komáromiak egyelőre nem közöltek információkat arról, hogy terveznek-e szurkolói buszokat indítani a „hazai” mérkőzésekre.

 

Körkép.sk

 

A 2023/24-es idényben is érvényes, hogy a másodosztálybeli kluboknak kötelességük legalább egy U21-es vagy fiatalabb korosztályba tartozó játékost pályára küldeni a kezdőcsapatban. Legalább egy szlovák állampolgárságú 21 évnél fiatalabb játékosnak minimum 30 percig a pályán kell tartózkodnia a szabályok értelmében.

 

A KFC idén is megméretteti magát a Slovnaft Cupban, melyben az utóbbi két évben kiemelkedő sikereket ért el.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!