Nyitókép: Körkép.sk/KPA

 

Mocskolódó hangszórókampányba kezdett a Most-Híd. Számos településen a hangszórókból szólalt meg Bugár Béla hangja, aki a Most-Híd 2023 programjának propagálása helyett durva csúsztatásokkal próbál valótlan képet beállítani a Szövetségről. Kampány van, a Most-Híd 2023 esélyei a nullához konvergálnak, így nem meglepő a negatív kampány. Ám valójában többet árul el az újraszervezett vegyespártról, mint a Szövetségről.

 

Ahogy arra korábban felhívtuk a figyelmet, az 1 százalék körül stagnáló új Most-Híd 2023 célja és feladata nem a parlamentbe jutás. Erre esélye nincs, hanem az, hogy a választási kampány során az EU-t, a NATO-t, az atlantista Ukrajna-politikát propagálja, de legfőképp, csökkentse a Szövetség-Aliancia bejutási esélyeit. Miért? Mert a progresszívoknak elemi érdekük, hogy a Szövetség a maga konzervatív programjával ne jusson be a parlamentbe, és ne boríthassa fel azokat az erőviszonyokat, amelyből a PS egy balliberális koalíciót akar létrehozni.

 

Bugár Béla ismét a szlovák pártok és a liberális hatalmi körök eszközévé vált a kampány idejére.

 

 hirdetes_810x300  

A hangszórós kampányszövegben a következőket mondja:

 

„A Híd politikusai tapasztalataikat bevetve, a szlovákiai magyarok akaratát követve bíztak abban, hogy az adott szó, az aláírt szerződés szent. Be kell ismernünk, hogy ez csak formálisan sikerült. Az erőből való politizálás rátelepedett a mindennapokra és az erőszakos akaratnyilvánítás szétverte ezt az egységet.”

 

Bugár azonban ismét hazudik. Az a bizonyos egység, amiről beszél, még objektíve sem került szétverésre, tekintve, hogy a Most-Híd platform tagjainak mindössze 15 százaléka hagyta el a Szövetséget – amivel valójában csak növelték a párt bejutási esélyeit.

 

A Most-Híd 2023-nak súlyos kommunikációs gondjai vannak. Többször került a sajtó előtt kellemetlen helyzetbe amiatt, hogy azt állította, a Most-Híd vált ki a Szövetségből (ami nem igaz), holott a Most-Híd platform továbbra is működik a Szövetségben. Bugár több podcast műsorban azzal próbálta félrevezetni a választókat, hogy „új platform létrehozásáról” beszélt a Szövetségen belül, ami szintén hazugság a részéről.

 

„Ahol nincs akarat, nem lehet egységről beszélni. Ha egy párt csak magával foglalkozik, belső harcaival, vélt ellenségeivel, nincs ideje a polgárokkal és a szlovákiai magyarsággal foglalkozni. Egy ilyen pártnak nincs létjogosultsága”

 

zárta Bugár hangszórós üzenetét. Ez pedig lényegében a 2009-es eseményeket vázolja, amikor a Most-Híd stratégiája arról szólt, hogy vállalhatatlan, koalíciós potenciállal nem rendelkező pártnak állította be az MKP-t. Ez akkor bejött. Azóta azonban Bugár Béla, Sólymos László és a Most-Híd egyszer hatalomra segítette a Smert, és kétszer is megmentette a széteséstől (egyszer az SNS miatti koalíciós válságban, egyszer a Kuciak-gyilkosság után).

 

Nevetségesen paradox helyzet, hogy épp a Smerrel lepaktáló Bugárék indulnak most egy olyan formációban (Modrí, Most-Híd) a választáson, amely egy Smer nélküli kormányt hirdet. Ezt az ellentmondást már a Magyar Fórum is felhasználta, és többször is jelezték, hogy smeres kormányt anno hatalomra segítők ülnek a Most-Híd 2023-ban, Sólymos László pedig toxikus személy.

 

Bugár Béla és Sólymos László folyamatosan gyűlöletkeltéssel akarja összefüggésbe hozni a Szövetséget, elsősorban Gyimesi György vonatkozásában. Hogy pontosan miben merül ki az általuk említett „gyűlöletkeltés”, az nem derül ki, és nem is fog, tekintve, hogy a Szövetség egyáltalán nem sorolható a radikális kampányt folytató pártok közé.

 

A hangszórós kampányban Sólymos László is megszólal, ő koronázza meg azt a nevetségesen szánalmas narratívát, amivel az új vegyespárt próbálkozik:

 

„…mi azt valljuk, gyűlölettel, gyűlöletből nem lehet és nem szabad politizálni. Hibáinkért vállaljuk a felelősséget, de egyben szeretnénk leszögezni, hogy a szlovákiai magyarság nem megélhetési politikát és politikusokat érdemel. Tenni tudó és tenni akaró képviseletre van szüksége”

 

mondta Robert Fico, majd Peter Pellegrini egykori kormányának környezetvédelmi minisztere.

 

A Kuciak-gyilkosság óta 5 év telt el, és továbbra sem tudják a választópolgárok, hogy a Most-Híd 2023 vezetői mégis mikor és milyen módon vállalják végre a felelősséget a Sólymos által említett hibákért. Ahogy az sem derül ki, hogy egy 1 százalékos mikropárt mégis hogyan nevezheti magát „tenni tudó és akaró” pártnak.

 

Az egész történet arra világít rá, hogy a Szövetségnek nemcsak a mainstream fősodorral és a magyarellenes elemekkel, valamint a választói apátiával is meg kell küzdenie. Emellett lejárt szavatosságú politikusok próbálják visszahúzni a választási esélytelenek nyugalmával.

 

A lényeg szemmel látható: a vegyespárt és vele az egész szlovmagy ideológia halott, feltámaszthatatlan, és a romjait már csak ágyútölteléknek használják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.