A Kikelet Ifjúsági Közösség november 10-én a Csemadok kassai épületének felújított pincehelyiségében vendégül látta Rácz Vincét, a Pátria Rádió szerkesztőjét, Bolemant Lillát, a Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársát, irodalomkutatót, Kegyes Erika miskolci nyelvészt és Mészáros András filozófust, egyetemi tanárt.

 

A meghirdetett beszélgetés címe Gender-ideológia és feminizmus volt. (…)

 

Az egész folyamat tehát a feminizmussal kezdődött – vallották a vendégek -, mely a nők esélyegyenlőségét kívánta biztosítani. A gender divatos fogalom lett. Szerintük, alaptalan vád, hogy el kívánják törölni a különbséget a két nem között.

 

 hirdetes_300x300  

Mészáros András arra hívta föl a figyelmet, hogy a 19. században sokan foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy mi a nő, de azzal, hogy mi a férfi, nem. Szerinte tehát nem a határok elmosásáról van szó, hanem arról, hogy olyan életet éljek, amilyent akarok. Ha egy nő nem akar gyereket, akkor ezt vállalhassa. (…)

 

A munkaadók az ilyen, a jövőről lemondó nőket kedvelik, mert nem tartanak tőle, hogy gyermekgondozási szabadságra mennek. Helytelen módon, inkább a több gyermeket vállaló anyákat éri hátrányos megkülönböztetés. Erről azonban nem esett szó. (…)

 

A feministák a választójogért harcoltak, még börtönbe is kerültek, hogy elismerjék őket úgy, mint a férfiakat. Ezért azóta vörös posztó, hogy mit akarnak nők. Arról viszont szó sem esett, hogy vajon a nők boldogabbak lettek, életük kiteljesedett-e, hogy ezeket a jogokat megszerezték? Ki hallott róla, hogy egy ifjú hölgy telekiabálná a világot azzal, hogy határtalanul boldog, mert választhat Bugár, Fico vagy Berényi között!? (…)

 

Menő a szingli, ami az identitászavar jele. (…)

 

Jelszó lett, ne korlátozzuk gyermekeinket. Ne neveljük fiúnak, vagy lánynak, majd ha felnő, eldönti! Legfeljebb megoperáltatja magát. Ne neveljük magyarnak, majd ha felnő, eldönti. Miért korlátozzam? Ha magyarnak nevelem, nem lehet belőle bantu néger vagy kínai, – horribile dictu – még szlovák sem! Rettenetes korlátozás! Ne neveljem keresztyénnek, majd eldönti mi lesz. Nem baj ha moszlim, pogány, buddhista, vagy valamilyen öngyilkos szekta tagja. Legalább megvalósította önmagát! Az iskolában ő döntse el, mit tanul. (…)

 

Az ilyen megengedő, hamis elképzelések zsákutcába vezetnek. (…)

 

Az egyik kellemetlen meglepetés az volt, hogy a vendégek kitették a norvég EEA Grants és a Nyitott Társadalom Alapítvány szlovák nyelvű logóját. Az előadók nem szóltak róla, hogy ezek az alapítványok támogatják a tevékenységüket, de gesztusuk egyértelmű jelzés volt, mely sokak nemtetszését váltotta ki. (…)

 

A Soros György nevével fémjelzett alapítványra nem kívánunk sok szót fecsérelni, mert nyilvánvaló, hogy a mai migránsválság egyik generálóját tisztelhetjük benne. Neki van egy víziója, melyet szeretne a világra kiterjeszteni. Akár kérünk belőle, akár nem! Akár káros, akár nem. A „norvég pénzek” felhasználásáról sok mindent lehet tudni. Ez pedig nem mindig szívderítő. (…)

 

Norvégiában már legalizálták az azonos neműek házasságát, majd jóváhagyták azt a törvényt, mely szerint homoszexuális partnerek gyermekeket fogadhatnak örökbe. (…)

 

Mindezt úgy tálalják, mint a tolerancia és sokszínűség győzelmét. Ha valaki úgy véli, hogy ez minket nem érint, akkor téved. (…)

 

Balassa Zoltán: Néhány gondolat nemcsak genderekről (Felvidék.ma)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!