Az Oktatásügyi Minisztérium közleménye szerint a tárca idén is folytatja a közigazgatás szakmai megerősítésére szolgáló programot, melynek keretében a világ legjobb egyetemeit látogató szlovákiai fiatalok újra ösztöndíjat szerezhetnek tanulmányaik finanszírozásához. A támogatásban részesülő diáknak az ösztöndíjért cserébe 3 évig valamelyik szlovákiai minisztériumban vagy a kormányhivatalban kell dolgoznia.

 

„Az oktatásügyi minisztérium a támogatási programot 2014-től minden évben kiírja, és ahogy eddig, idén is a gazdasági, matematikai, statisztikai és közigazgatási területen folytatott tanulmányokat támogatja”, mondta a minisztérium szóvivője, Beáta Ksenzsighová.

 

A program összesen 10 pozícióra keres jelöltet a Közlekedés-, Építés- és Regionális Fejlesztésügyi Minisztérium Stratégiai Intézetében, a Pénzügypolitikai Intézetben, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Misztériumban, a Közigazgatási Elemző-módszertani Intézetben, a Környezetvédelmi Minisztérium gazdasági elemző osztályán, Az Oktatásügyi Minisztériumban és a Kormányhivatal elemző osztályán.

 

 hirdetes_300x300  

A programra azok a diákok jelentkezhetnek, akik szlovák állampolgársággal rendelkeznek, felvételt nyertek vagy már elkezdték tanulmányaikat a világ 200 legjobb egyetemének valamelyikén.

 

Tavaly négyen szereztek ösztöndíjat, 2014-ben pedig hárman.

 

Egyébként szlovákiai egyetemek nem szerepelnek a mérvadó listákon.

 

Az oktatási tárcának nem ez az egyetlen programja, amellyel az államigazgatás berkeibe szeretné csábítani a diplomásokat. Egy másik támogatási program több ezer eurónyi egyszeri támogatásban részesíti azokat a Szlovákiában végzett diplomásokat, akik hajlandóak hazajönni és itthon munkát vállalni. A program keretében az egyes minisztériumok szintén pozíciókat ajánlanak fel, többnyire elemzői-szakértői területeken.

 

TASR, Körkép.sk

Nyitókép: toptenscu.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!