Megszűnik az az ügynökség, amelynek feladata a turistacsalogatás volt. Érsek Árpád ma döntött az SACR végéről.

 

Frissítve: 2016. november 23. 14:00

 

„A miniszter döntéséről van szó. Kedden szereztünk róla tudomást”

– erősítette meg a sme.sk-nak az információt az SACR szóvivője, Zuzana Onufer.

 

 hirdetes_300x300  

Érsek hivatala kedden még nem meg a Most-Híd miniszterének döntését, Karolína Ducká szóvivő szerdára ígért pontosítást. Az ügynökség tulajdona és alkalmazottai a döntés értelmében a Közlekedésügyi minisztériumhoz kerülnek át, aki a későbbiekben jogutóddá is válik.

 

„Az én elsődleges célom Szlovákia, mint biztonságos, turisztikai szempontból vonzó ország atraktivitásának növelése, és ezzel még több hazai és külföldi turista idevonzása, hogy felfedezzék az országot”

tette közzé Érsek indoklását a hlavnespravy.sk.

 

A minisztérium szóvivője szerint Érsek döntésével az ügynökség eddigi kompetenciái és céljai megmaradnak, viszont az adminisztratív költségek csökkentésének okán fennmaradó források felhasználásával bővíteni tudják tevékenységüket.

 

Érsek döntése egy olyan időszakban következett be, mikor Szlovákia rekord számú turistát fogadott és 16 százalékos évközi növekedést mutatott ki.

 

Az ügynökség igazgatója, Marián Bujna még november elején arról számolt be, hogy a növekedés részben kétségtelenül az ügynökség által kifejtett a propaganda-tevékenységnek köszönhető.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!