„Ami Zboróban történt, helytelen. Az elérhető videofelvétel alapján a rendőrök a helyszínen kialakult helyzetet nem megfelelő módon kezelték” – áll Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos állásfoglalásában, amit a tegnapi „durva rendőri intézkedésről” megjelent videó kapcsán közölt a Most-Híd hivatalos honlapján.  

 

Ravasz szerint a konfliktus két testvér vitájából indult ki. A helyszínre érkező rendőrök a csetepatét figyelő falu lakói miatt nem fértek hozzá a „konfliktust kiváltó személyekhez”.

 

„A felvételen jól látható, hogy miután ez sikerült, nem a szabályoknak megfelelő módon jártak el, gyerekeket és idősebb embereket is bántalmaztak.”

 

– fogalmaz a romaügyi kormánybiztos, aki szerint az ilyen eseteket a hatóságoknak tudnia kellene erőszak nélkül kezelni.

 hirdetes_300x300  

 

Pillanatkép a rendőri beavatkozásról. A teljes videót tartalmazó cikkünket írásunk végén találja. Fotó: Aktuality.sk

 

„A hasonló incidensek csorbítják a lakosság rendőrökbe vetett bizalmát, az ilyen beavatkozások megnehezítik a többi rendőr munkáját. Bízunk abban, hogy a rendészeti hatóságok alaposan kivizsgálják a történteket.”

 

Tegnap a Bártfa járásbeli Zboró községben a rendőrök erőszakhoz folyamodtak egy, a faluban kitört csetepaté során. Többeket a földre taszítottak, előkerültek a viperák is. A történtekről videó is készült, ami aztán a Romajogok Európai Központjához került és ők megosztották az interneten.

 

Az utóbbi időben elég nagy figyelem kíséri a szlovákiai roma közösségek sorsát, legutóbb az Al Jazeera pánarab hírtelevízió közölt elég egyoldalú riportot a közép- és kelet-szlovákiai romatelepekről.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: topky.sk

 

Kapcsolódó cikkek:

VIDEÓ: Romák elleni, “durva rendőri beavatkozást” rögzítő felvételt hoztak nyilvánosságra

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!