Az ellenzéki Sme rodina mozgalom bemutatta elnökjelöltjét, aki megméretteti magát a jövőre esedékes államfőválasztáson. Boris Kollárék a párt második emberét, Milan Krajniakot küldik ringbe. Krajniak „utolsó keresztes lovag” előnévvel vezet blogot.

 

Krajniak mai sajtótájékoztatóján elmondta, olyan elnök akar leni, aki segít az embereknek.

 

„Hogy megadjam azt, amit az emberek a politikától már évek óta várnak, de nem kapják meg: a segítséget. Azért vállaltam a jelöltséget, hogy végre mindenki érezze, egy politikus is segíthet”

 

fogalmazott. Hozzátette, olyan elnök akar lenni, aki teljes mértékben kihasználja majd kompetenciáit.

 hirdetes_300x300  

 

Krajniak három fő pontban fogalmazta meg választási programját. Az első aktívabban akar kommunikálni a kormány tagjaival és „együtt keresni a megoldást az emberek problémáira”.

 

A másik, hogy elnöként aktív akarna lenni a parlamentben. „Elnökként mindig felszólalnék a parlamentben, ha úgy érzem, hogy egy törvény segíthet, vagy árthat az embereknek” – magyarázta.

 

Krajniak be akarja vezetni a „népi konzultáció” intézményét, ami azt jelentené, hogy mailben vagy írásban megkérdezné a lakosságot a stratégiai fontosságú témákban. A dolog első hallásra nagyon hasonlít a magyarországi nemzeti konzultációra.

 

Milan Krajniak: Soros egyáltalán nem emberbarát

 

Meggyőződése hogy győzhet és bekerül a második fordulóba. Amennyiben mégsem, azt a választók részéről egyértelmű üzenetként értelmezné.

 

Szlovákiában az elnökválasztásokra 2019 tavaszán kerül sor. Minden választójogú szlovák állampolgár voksolhat az általa preferált jelöltre. Elnök az lehet, aki a törvény által előírt feltételeknek megfelel. többek között a szlovákiai állandó lakhely, a választás napjáig betöltött 40. életév szerepel az előírások között. Elnökjelöltet 15 parlamenti képviselő, vagy petíció útján legalább 15 ezer állampolgár állíthat.

 

Június 9-én derül ki, ki lesz a Most-Híd elnökjelöltje. Az elejtett nyilatkozatokból nem kizárt, hogy Bugár Bélát indítja a vegyespárt. Ugyanakkor még kérdés, állít-e saját jelöltet az MKP, vagy besorakozik az egyik jelölt mögé – a magyar párt egyelőre nem határolódott el attól sem, hogy Bugárt támogatná a jövőre esedékes választáson.

 

Körkép.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!