Két férfi, akit korábban már összefüggésbe hoztak a keddi brüsszeli merényletekkel a belga közmédia szerint testvérek voltak, és egyikük a Zaventem repülőtér elleni támadásban vett részt, a másik testvér pedig a metróban robbantott.

 

Miközben Belgium háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az merényletekért felelősséget vállaló Iszlám állam további merényleteket helyezett kilátásba Európa ellen.

 

A két merénylőt a rendőrség már legalább egyszer nyilvántartásba vette korábban. A 27 éves Khalid el-Badraoui hamis néven bérelt lakást a belga főváros azon részében, ahol a rendőrség néhány nappal ezelőtt megölt egy fegyveres férfit.

 

 hirdetes_300x300  

Khalid szerepelt az Interpol listáján is, mivel már korábban is terrorista-szervezetekkel hozták összefüggésbe.

 

Egyes sajtóértesülések szerint van esély arra, hogy a metróbeli robbantás után az egyik testvérpárnak sikerült elmenekülnie.

 

A rendőrség még mindig nagy erőkkel kutat a terrorista-támadásban részt vevő merénylők után, szabályos embervadászatot hirdettek a szélsőségesek ellen.

 

A hatóságok tudtak a terroristákról, de tervükről valószínűleg nagyon keveset, ezzel magyarázható, hogy többen a terroristák egyik társának letartóztatása miatt megtorlásként, nem pedig tervezett akcióként tartják számon a brüsszeli eseményeket.

 

BBC

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!