Szlovákia és Lengyelország a hét elején egyezményt írt alá a lengyel S19-es és a szlovákiai R4-es gyorsforgalmi utak összekapcsolásáról, amely a transzeurópai, észak-déli irányú közlekedési útvonal megteremtésére irányuló Via Carpathia projekt keretében valósulna meg.

 

Andrzej Adamczyk lengyel és Érsek Árpád (Most-Híd) szlovák közlekedési miniszter az egyezményt a Barwinek-Felsőkomárnok (Vyšný Komárnik) lengyel-szlovák határátkelőnél írták alá ünnepélyes keretek között a megállapodást.

 

Adamczy kiemelte, hogy a szerződés annak a jele, hogy Szlovákia és Lengyelország elkötelezetten együttműködnek a határon átnyúló közutak és infrastruktúra modernizálásában.

 

 hirdetes_300x300  

„Erőfeszítéseink célja, hogy jól működő és versenyképes árutovábbítási vonalakat hosszunk létre mind a közúti, mind a vasúti közlekedés terén”

 

fogalmazott a lengyel miniszter. Hansgúlyozta, hogy a Via Carpathia projekt segít ösztönözni nemcsak Közép-Európa, de egész Európa kereskedelmi fejlődését is.

 

A két fél abban is megállapodott, hogy új hidat építenének a lengyelországi Chyzne és a szlovákiai Árvanádasd (Trstená) között, ami növelné az E77-es nemzetközi út átmenőforgalmát. A projekt várhatóan 2021-ben fejeződne be.

 

Thenews.pl

Nyitókép: thenews.pl

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!