Robert Fico miniszterelnök ma Ján Richter munkaügyi miniszter társaságában büszkén ismertette a sajtóval, hogy rekordalacsonyra csökkent a munkanélküliség az országban. A kormányfő egy újságírói kérdés után kicsit elragadtatta magát, a kérdés ugyanis az volt, hogy az alacsony munkanélküliség mögött nem az új jogszabályi intézkedések állnak-e, melyeknek köszönhetően egyszerűbb törölni az embereket a nyilvántartásból.

 

„Te jó ég, hát örüljünk! Szóljunk a szlovákiai nyilvánosságnak, hogy Szlovákiában még soha nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, mint most. Miért spekulál körülötte? Önöknek az a benyomásuk, hogy van kedvünk ezt hamisítani vagy elferdíteni? Miért tennénk ilyet? Én nem hazudok saját magamnak”

 

-mondta Fico, itt azonban még nem hagyta abba:

 

„Reggelente, amikor edzek és fekvőtámaszozok, akkor jól számolok. Nem hazudok saját magamnak. Örüljünk! Mondják ma el az embereknek Szlovákiában, hogy történelmileg legalacsonyabb szinten a munkanélküliség. A valaha volt legmagasabb foglalkoztatottsággal rendelkezünk. Ez egy kiváló hír. Ne azzal kezdjék, hogy elpusztult egy patkány az állatkertben. Tegyék ki ezt első hírnek, tudják meg az emberek, hogy jól megy az országnak!”

 

 hirdetes_300x300  

-folytatta Fico. Miközben az újságíróknak adott tanácsokat és kritizálta őket, emlékeztetett egy korábbi pénzügyminiszterre is: „Ha most Ivan Mikloš állna itt, akkor már Alleluját kiabálnának.” Fico szerint ebben az esetben virágokat dobálnának neki és állami kitüntetést is kapna, de mivel ez a szociális demokrácia sikere, ezért megkérdőjelezik az eredményeket. A TA3 videójában a kormányfő a 10. perctől kezdte el kiosztani az újságírókat:

 

 

 

omediach.com
kép: TA3

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!