A brit külügyminisztérium (FCO) a közelmúltban történt terrortámadások után közölte az alacsonyabb kockázatúnak minősülő országok listáját, melyen Magyarország a kilencedik helyen szerepel.

 

A listát valójában a Daily Star brit lap internetes kiadása állította össze az FCO adatai alapján. A lista több helyezést nem értékelt, így nem tudhatjuk, Szlovákia hogyan szerepelt

 

Közép-Európából egyébként kizárólag Magyarország kapott helyet a listán. A cikk szerint a történelmi városok, mint például Budapest, tele vannak építészeti szépséggel és hazánk vidéke lenyűgöző.

 

 hirdetes_300x300  

Mindazonáltal megnéztük, mit ír a brit külügy Szlovákiáról tájékoztató weblapján. Eszerint a Szlovákiába való utazás többnyire zavartalan. A terroristatámadásokat nem lehet kizárni, főleg a  külföldiek által sűrűn látogatott helyeken. Kiemelik, hogy a Szlovákiába utazók útlevélének állapota legyen kifogástalan, a szlovák hatóságok ugyanis elutasíthatják a belépést, ha sérült az útiokmány. Azt is leírják, hogy a szlovák egészségügy nem rossz, de sok olyan kórház van, ahol alig van angolul tudó nővér vagy recepciós.

 

A teljes 10-es lista alább olvasható:

  1. Chile
  2. Svájc
  3. Bhután
  4. Tuvalu
  5. Fidzsi-szigetek
  6. Új-Zéland
  7. Izland
  8. Málta
  9. Magyarország
  10. Írország

 

Egyébként ma Európa egyik tagállamában sem zárják ki a terroristatámadás lehetőségét.

 

Körkép.sk, DailyStar.co.uk, Hirado.hu

Nyitókép: DailyStar.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!