Azt mondja, a felvidéki magyarság jelenleg nincs képviselve a pozsonyi parlamentben, amit leginkább a régióink sínylik meg. Vallja, hogy a déli járások lakosainak a legjobb alternatívát nemzetiségre való tekintet nélkül az MKP nyújtja. Nagy Dávid ügyvéddel, a Magyar Közösség Pártja választási listájának 20. helyén szereplő képviselőjelötljével beszélgettünk, akinek célja a valós érdekképviselet. 

 

Miért vállalta a jelölést a parlamenti választásokon?

 

Mindigis közösségi ember voltam. Már középiskolás koromban különböző eseményeket szerveztem és országos szinten a Cserkészszövetség keretein belül járultam hozzá fiataljaink felkarolásához. Úgy gondolom, eljött az idő a vérfrissítésre a politikai életben. Érsekújvári városi képviselőként naponta kapcsolatban vagyok a polgárokkal. Sokat beszélgetünk.

 

 hirdetes_300x300  

Észlelhető egyfajta politikai kiábrándultság. Ezen nem csodálkozom, ugyanis meglátásom szerint a fordulat utáni politizálás mindenről szólt, csak a valós érdekképviseletről nem. Tisztelet a kivételnek, de az összkép sajnos a mai napig ilyen. Vallom, hogy egy képviselő a választó szószólója. Ezért indítottam el a “képviselői posta” projektet Érsekújvárban, szívesen fogadok bárkit irodánkban, de elérhető vagyok az interneten is. Csak akkor tudunk segíteni az embereken, ha ismerjük azok valós gondjait, bajait.

 

Miért válassza a felvidéki magyar az MKP listáját?


Mert a felvidéki magyarság jelenleg nincs képviselve a pozsonyi parlamentben. Ez egyrészt azt jelenti, hogy burkoltan ugyan, de számunkra előnytelen törvények születnek. Ilyen például az állampolgárságról szóló törvény, amely akaratuk ellenére megvonja a polgárok állampolgárságát. Ide sorolhatnám a legutóbbi “terror ellenes csomagnak” elnevezett törvénycsomagot, amelynek alkalmazása súlyosan sértheti személyi jogainkat. Nem elég, hogy ezek ellen a felvidéki magyarság nevében a parlamentben senki nem szólal fel, de van úgy, hogy akiktől egyesek tévesen az érdekképviseletet várják, még asszisztálnak is ehhez.

 

Az érdekképviselet hiányát a régióink sínylik meg leginkább. Összehasonlítva a tőlünk északra található térségekkel, bizony sokszor hátrányosan vagyunk kezelve. Az MKP az egyetlen olyan párt, amely programja a déli régiók bajainak megoldására fókuszál. Nemzetiségre való tekintet nélkül tehát a déli járások lakosainak a legjobb alternatívát az MKP nyújtja.

 

Nagy Dávid, az MKP képviselőjelöltje. Kép: archívum

 

Miért karikázza Önt a felvidéki magyar az MKP listáján?


Az MKP listája szerencsére nagyon fiatal. Így, ha valaki a vérfrissítés híve, itt az alkalom. Mindehhez én szakmaisággal és alázattal tudok hozzájárulni. A minőségi törvényhozás elképzelhetetlen jogászok nélkül. Ügyvédként látom, hogy egy törvény hol hiányos/rossz és értvén az összefüggéseket, tudom a megoldást is. Mivel az általános jogi végzettségem mellett nemzetközi jogból is diplomáztam, így sok ország jogrendszerét ismerem. Van honnan meríteni. Minden egyes karikát megtiszteltetésnek veszek és nagyon köszönök, de az elsődleges cél, hogy a párt újból bejusson a parlamentbe. A cél a valós érdekképviselet.

 

Kedvenc politikusa ?


Kimondottan nem emelnék ki senkit. Egy igazi képviselő előtérbe helyezi az általa képviselt közösség érdekeit. Ez sajnos a modernkori felvidéki politizálásból eddig hiányzott. A politika ugyanis az emberekért van, és nem fordítva. Egy politikusnak elsősorban jó államférfinak kell lennie. Az a politikus, aki nem foglalkozik hazájának egy jelentős vidékével, nem lehet országának nagy államférfija.

 

Van példaképe?


Az élet különböző területein különböző emberekre nézek fel. Ide tartoznak szüleim a család és gyermeknevelés terültén, különböző sportolók akaraterejük miatt és Martin Luther King.

 

King egy nagyon nehéz korban állt közössége élére. Egy igazi vezér volt, aki nem fegyverekkel, nem gyűlölettel és aljassággal, de a Jóisten segítségével – a szeretettel – próbálta megvívni harcát. Azt a harcot, amelyet csakis közösségéért viselt. Életét adta övéiért, azok jogaiért. Munkája és életáldozata végül beérett, és pár évtized alatt a szegregáció korától eljutottunk az első színesbőrű elnökig az USA-ban. Így igazolta szavait: Abban a percben, abban a másodpercben, amikor elkötelezed magad a szabadságnak, függetlenségnek és igazságnak, akár meg is ölhetik a tested, a lelked akkor is győzni fog.

 

Nagy Dávid, az MKP képviselőjelöltje. Kép: archívum

 

Bónuszkérdések:

 

Sör vagy bor?

 

Bor, fehér, száraz

 

Hegyek vagy tenger?

 

Tenger

 

Mozi vagy színház?

 

Opera

 

Város vagy falu?

 

Falu

 

Hoki vagy foci?

 

Fradi

 

Sprint vagy maraton?

 

Amire szükség van

 

nd4

 

Körkép.sk

 

(x) Fizetett politikai hirdetés

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.