Az Europa-liga negyeddöntőivel folytatódott csütörtökön az európai klubfutball.

 

A legnagyobb érdeklődés a spanyol házirangadó és a Dortmund – Liverpool mérkőzés iránt volt. 

 

Europa-liga negyeddöntők első mérkőzéseinek eredményei:

 

 hirdetes_300x300  

Dortmund (német) – Liverpool (angol) 1:1 (0:1)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund Vezette: Velasco (spanyol)
Gólszerzők: Hummels (48.) ill. Origi (36.)

 

el4

 

Klopp tehát döntetlennel tért vissza régi sikerei helyszínére, pedig a mérkőzés előtt a Dortmund volt a fő esélyes. A mérkőzés is a dortmundiak fölényével indult, mégis a Liverpool szerzett vezetést a 36. percben a belga támadójuk Origi révén.

 

A félidő végén megszerezhette volna második gólját is a belga, azonban Weidenfeller valami emberfeletti bravúrral hárított. Fordulás után a Dortmund hamar egyenlített, egy szöglet követően Hummels bólintott a hálóba ezzel kialakítva a végeredményt is. A visszavágóra egy hét múlva kerüls sor a legendás Anfield Roadon.

 

Athletic Bilbao (spanyol) – FC Sevilla (spanyol) 1:2 (0:0)
Helyszín: San Mamés Stadion, Bilbao Vezette: Clattenburg (angol)
Gólszerzők: Aduriz (48.) ill. Kolodziejczak (56.), Iborra (83.)

 

el2

 

A spanyol házirangadót is komoly érdeklődés kísérte. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőség, de egyik fél sem tudta kihasználni lehetőségeit. A 48. percben a Bilbao szerezte meg a vezetést, Aduriz révén egy fejesgóllal. A spanyol támadónak ez volt a kilencedik gólja a sorozatban.

 

A címvédő Sevilla az 56. percben Timothée Kolodziejczak révén kiegyenlített. A találkozó hajrájában Iborra talált be a 83. percben így megfordítva a mérkőzést a címvédőnek. Ezzel nagyon közel került a Sevilla az elődöntőhöz.

 

Villarreal (spanyol) – Sparta Praha (cseh) 2:1 (1:1)
Helyszín:  El Madrigal Stadion, Villarreal Vezette: Hategan (román)
Gólszerzők: Bakambu (3., 63.) ill. Brabec (45.)

 

El1

 

Az Europa-liga idei kiírásának meglepetés gárdája a prágai Sparta ezúttal a Villarreal ellen próbált kiharcolni egy jó eredményt a visszavágó előtt. A 3. percben a hazaiak szereztek vezetést egy furcsa góllal,

 

Bakambu lerohanta Biciket a prágaiak kapusát aki zavarában a kongói csatárba rúgta a labdát ami a hálóban kötött ki. A prágaik nem törtek össze a bekapott gól után, és a 45. percben Brabec fejes góljával egyenlítettek, ami még sokat érhet a visszavágón.

 

A második félidőben is voltak prágai lehetőségek, de Bakambu ismét betalált a 63. percben. Tehát egy gólos soványka előnnyel utazik Prágába a Villarreal, akiknek van esélye az elődöntőre.

 

Braga (portugál) – Shaktar Donetsk (ukrán) 1:2 (0:1)
Helyszín: Május 1. Stadion , Braga Vezette: Eriksson (svéd)
Gólszerzők: Eduardo (89.) ill. Rakitsky (45.), Ferreyra (75.)

 

el3

 

Az ukránok egy gólos előnnyel várhatják az ukrajnai visszavágót, ugyanis Portugáliában is nyerni tudtak. A találkozó első félidejének utolsó percében szerzett vezetést az ukránoknak Rakitsky.

 

A 75. percben Facundo Ferreyra duplázta meg az ukránok előnyét. A portugálok hősiesen küzdve nem adták fel és a 89. percben Wilson Eduardo révén szépítettek.

 

Kép forrása: Dortmund hivatalos fb oldala + UEFA.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!