Ismét hazai pályán szenvedett vereséget a KFC Komárom – Kassa után Somorja is három ponttal térhetett haza Klapka városából.

 

A komáromiak számára elég rosszul indult a mérkőzés, hiszen csapatuk egyik motorja, Zemko már a 11. percben lesérült és kórházi ápolásra szorult. Kétség kívül ez némileg megbontotta a hazaiak sorait amit a somorjai Flumiense csapata ki is használt. A vendégek kemény, agresszív belépőkkel tették emlékezetessé a mérkőzést, melyhez – minden tudósítói elfogultság nélkül – a játékvezető is nagyban asszisztált.

 

A komáromi védelem ezúttal nem tudott hatékony módszert találni a rendkívül gyors brazil játékosok megállítására, nem egyszer csak Slávik ügyességén múlott, hogy ne legyen még nagyobb arányú a somorjai győzelem.

 

 hirdetes_300x300  

A második félidő rögtön egy góllal indult – a komáromiaknak arra sem vold idejük, hogy felocsúdjanak, és már rezzent is a háló – 0:2. A komáromiak becsületére legyen mondva, hogy a negatív eredmény ellenére, vagy talán épp miatta folyamatosan támadtak, egy-egy jó kiugratásnál már a kapuban érezték a labdát a lelátókon ülő szurkolók is.

 

Érezhetően hiányzott a komáromiaktól nemrégiben Szakolcára távozó Matič is, erre pedig csak rátett egy lapáttal a sok kétes bírói ítélet okozta frusztráltság a komáromiak soraiban.

 

Nem tudunk szó nélkül elmenni a játékvezető megkérdőjelezhető döntései mellett, hiszen láthatóan kettős mércét alkalmazott a két fél játékosaival szemben, majd a döntő pillanatban, mikor a hazaiak egyenlíthettek volna, annulálta a találatot.

 

A komáromiak több jó helyzetet is kialakítottak, végig harcoltak és támadtak, azonban megszokott játékukhoz képest több pontatlan beadás jellemezte játékukat. Az eredménytől függetlenül a lila-fehérek továbbra is a másodosztály élmezőnyében tanyáznak csupán két ponttal lemaradva az első helyen álló Szakolcától.

 

KFC Komárom – FC STK Flumiense Somorja

1:3 (0:1)

 

Gólok: 58. Nurkovič – 20.  Matheus Santos, 46. Silvino Da Cruz, 79. Čunta
Sárga lap: Šurnovský, Antálek – Štrbák, Hruška, Silvino Da Cruz
Játékvezető: Martin Ježík, 923 néző

 

Komárom: Slávik – Popovič, Ondruš (49. L. Duda), Antálek, Šurnovský, Domonkos, E. Mikeš, A. Meszáros, Nurkovič, Zemko (11. Kiss), Fronc (49. Kollár). Edző: Jozef Olejník.

 

Somorja: Rožník – Marič-Bjekič, Jánošík, Štrbák, Čunta, Šmehyl, Knotek, Matheus Santos, Silvino Da Cruz (76. Fuják), Hruška (60. Pančík), Almaský (69. Pončák). Edző: Sanjin Alagič.

 

 

 

 

A félidőben a klub köszöntötte a 80. születésnapját ünneplő Mudr. Viliam Fischer kardiológust, aki tagja volt annak az orvosi csapatnak, amely 1998-ban elvégezte Szlovákia történetének első sikeres szívátültetését.

 

Fischer az ajándék átvétele után magyarul is köszöntötte a szurkolókat, és azt kívánta, hogy Komárom is feljusson az első ligába.

 

 

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Képek: Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!