Az oroszországi labdarúgó-vb nyolcaddöntőjében két nagy esélyes már kiesett – szombaton búcsúztak az argentinok és a portugálok is. Vasárnap ismét két csapat csatlakozhat a már továbbjutott negyeddöntősökhöz. 

 

Franciaország és Uruguay mellé az orosz-spanyol és a horvát-dán párharc győztesei csatlakozhatnak majd. Míg az oroszok a hazai terep és szurkolók segítségében bíznak, addig a spanyolok abban, hogy sikerül összeszedniük magukat és jóval meggyőzőbb játékkal örvendeztetni meg a nézőket.

 

A horvátokra már a kezdetektől titkos esélyesként tekintenek – meglátjuk, hogy sikerül-e leverniük a dán nemzeti tizenegyet a pályáról!

 

 hirdetes_300x300  

Az oroszok meglepően jól kezdték a tornát, a szaúdiak és az egyiptomiak földbedöngölése után azonban jött a hideg zuhany Uruguay személyében.

 

A spanyolok bár csoportgyőztesként jutottak tovább, tény, hogy csak egy győzelmet könyvelhetnek el az eddigi tornán két döntetlen mellett. Hogy ebbe mennyire játszik közre a nyitány előtti kapitány-váltás, vitatható, de láthatóan gondok vannak a csapat védelmében.

 

Spanyolország – Oroszország, 16:00, Luzsnyiki Stadion (TV: M4 Sport)

 


 

A horvát válogatott hibátlanul zárta a csoportköröket, ezzel csoportelsőként jutott tovább – többek között a tegnap kiesett argentinokat is megverték 3:0-ra. A dánok szintén veretlenül zárták a csoportköröket, azonban két döntetlen mellett csak egy győzelmet tudtak bezsebelni. Hozzá kell tennünk, hogy a harmadik meccsen, a tegnap továbbjutó franciák ellen egy rendkívül eseménytelen és unalmas biztonsági játékot láthattunk csak. Ma ennél sokkal többre lesz majd szükség ahhoz, hogy meggyőző eredménnyel záruljon az összecsapás.

 

Horvátország – Dánia, 20:00, Nyizsnyij Novgorod Stadion, (TV: M4 Sport)

 

Körkép.sk

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:
Címkék: foci-vb Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!