Kaliňák egy olyan falusi fiú stílusában reagál a korrupcióellenes tüntetésekre, mint aki a vasárnapi prédikáció közben kirohan a templomból, hogy rágyújthasson egy cigarettára. Hazatértekor pedig a szigorú szülőknek azt állítja, hogy a prédikáció jó volt. Holott a legjobb mégiscsak a cigaretta volt…

 

„Fontos, hogy a fiatalok érdeklődnek az olyan fontos témák iránt, amelyek politikaiak és amelyekre hangsúlyt akarnak fektetni”– ilyen sziporkával dicsérte Kaliňák a tüntetés szervezőit.

 

Egyszerűen ez egy szuper rendezvény, aminek semmi köze sincs hozzám. (…) Legközelebb, ha akad egy kis szabadidőm, akkor szívesen elmegyek. Sőt, elviszem az otthon készített transzparensemet is.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben a szemtelenség a politikus legmegfelelőbb „felszerelése”, akkor a belügyminiszter ebben a sportágban bajnok. Nem csupán kerületi, de országos bajnok is.

 

(…)

 

Zombi

 

Kaliňák egy politikai tetem. Megbízhatatlan és gyanús.

 

Ha csak a vádaskodások fele lenne hamis, az érintett politikai „autoritásának” már akkor is befellegzene. A diákoknak az utcán nem kell határozatokat írniuk és a Büntető Törvénykönyvben keresgélniük. Ők csupán felhívják a figyelmet arra, hogy Kaliňák egy smeres zombi és ennek a játszmának a folytatása gyötrelmes.

 

Végezetül a legőszintébb Kaliňák pártbéli kollégája volt. Pontosabban ex-kollégája. Martvoň, exképviselő a társaitól való búcsúzásakor – akik segítettek őt híressé és nevetségessé tenni – megírta a Smer diagnózisát: „A Smerben vagy teret kapnak azok a fiatal politikusok, akik a politikát az egyszerű emberekért akarják csinálni és segíteni szeretnének nekik, vagy továbbra is azok a politikusok maradnak előtérben, akik csak a saját és az oligarchák érdekeit veszik figyelembe.”

 

(…)

 

A kaliňákos ügy csupán egy dolog miatt érdekes. Mégpedig amiatt a nagy durranás miatt, amikor Kaliňáknak végre befellegzik, és megtudjuk, hogy kiket ránt magával.

 

Mert olyan politikai csillag még nem született, akiknek sosem alszik ki a fénye.

 

Akuality.sk, Ľubomír Jaško: Keď Kaliňákova hviezda padne, bude to počuť

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!