Andrej Danko a szlovákiai parlamentben ugyanolyan határozatot akar átvinni, mint amivel a cseh képviselő a hónap elején védelmükbe vették Magyarországot és elutasították Brüsszel igyekezetét jogállamiság és demokratikus elvek megsértése miatti a hetes cikkely szerinti eljárás elindítására Orbán Viktor rezsimje ellen.

 

A cseh határozatot a cseh ellenzéki, euroszkeptikus ODS terjesztette be, amely Orbánt ugyanolyan konzervatív politikusnak és ugyanannyira a szuverenitás bajnokának látja, mint saját magát. (…) A határozat azonban a cseh törvényhozáson átment, elsősorban az ANO kormányzópártnak, a kommunistáknak és a fasizoid SPD-nek köszönhetően. Az ő részükről a támogatás esetében szó sincs naivitásról. Nekik nincs semmilyen illúziójuk Orbán rezsimjével kapcsolatban, ezért tetszik nekik és ezért támogatják.

 

Danko a visegrádi országok házelnökeinek kassai találkozója után beszélt az uniós tagállamok szuverenitásának védelméről és az igazságtalan szankciókról, amelyekkel „barátainkat, a magyarokat és a lengyeleket támadják”. Hasonlóképp nyilatkozott, mikor az oroszokkal szembeni szankciókat próbálta aláásni, és az Orbán-rendszer és Brüsszel közti vita kapcsán is a párbeszéd, a kölcsönös bizalom helyreállításának fontosságát hangsúlyozta.

 

 hirdetes_300x300  

Csakhogy ugyanúgy úgy, ahogy a cseh Babišék, kommunisták és fasiszták, Danko sem naiv. Gyakran nagyon nevetségesen nyilvánul meg, de Orbán rezsimjével kapcsolatban tudja, amit tud. A gond az, hogy benne nem ellenérzéseket vált ki, hanem mély elismerést. Minden elhangzott frázis hátterében az áll, hogy ő is szeretne olyan körülmények között kormányozni, mint Orbán.

 

(…) Danko, ahogy Babiš is, pontosan tudja, hogy az Uniónak sikerülne legyűrnie Orbánt és érvényesítenie elveit, a szlovák vagy cseh maffiaállam uralma lenne a következő a sorban. Ahogy a cseh kommunisták és fasiszták, Danko is tudja, hogy Orbán ügyesen osztja meg az Uniót belülről. Ha segít neki ennek folytatásában, minimum egy újabb cirógatást kapna Moszkvától…

 

DenníkN, Peter Morvay, Danko bráni Orbána, aby bránil seba

Nyitókép: DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!