Ahogy azt bizonyára már tudjátok, az új zenei projektem új nevet kapott: Totova.

 

Az elmúlt néhány napban több megkeresés is érkezett felvidéki magyarok lapoktól és számos kritika ért, mely szerint ezt a nevet többen bántónak találják. Gondolataim a témában:

 

(…)

 

 hirdetes_300x300  

(…) Most egy új zenei projektet készítek alkotótársaimmal, ehhez választottunk egy fantázia nevet. Ettől én még továbbra is Tóth Gabi vagyok.
A névválasztásnak nincs köze semmilyen politikai tevékenységhez, nem kívánja befolyásolni senkinek a nézeteit és semmiképpen sem támogat olyan törekvéseket melyek azt célozzák, hogy bárkit akarata ellenére kényszerítsenek bármire.

 

Ez a név csupán játék a szavakkal, mely egy – mindig is így gondoltam – félreértésből született, de az évek folyamán hozzám nőtt. Szeretném ha senki sem látna bele többet annál, ami. Ez a név ártalmatlan. Nem akar senkit sem bántani. A nevek nem bántanak másokat. Az emberek bántanak másokat. Nekem pedig sohasem állt szándékomban ez.
Természetesen a legkevésbé sem akartam bárkit is megsérteni. Bármilyen bántó szándékosságot keresni ebben a névben, vagy politikai párhuzamot vonni, indokolatlan és felesleges.

 

(…)

 

(…) Hiszem, hogy eljön majd a nap, amikor nem kell mindenáron toldalékot tennie senkinek sem a nevéhez, ha nem szeretné, vagy akár tehet is, ha valamiért akar. Remélem, hogy ez a nap már nincs messze!

 

(…)

 

Tóth Gabi Facebook- oldala

 

A facebookon Tóth Gabi Totova bojkott oldal is létesült – erről bővebben itt olvashat

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Tóth Gabi Totova – avagy a celebhülyeség határa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!