Annak ellenére, hogy a tákolmány (koalíció – a szerk. megj.) rendelkezésére állnak a fasiszták szavazatai is (…), ma jelentős sikert könyvelhettünk el.

 

a) egy héttel elhalasztottuk az alkotmánymódosításról szóló parlamenti ülést

b) a tákolmány elé tártunk öt fontos, az ő beadványukat érintő javaslatot, és úgy tűnt, nincs ellenükre elfogadni őket.

 

Követeljük:

 hirdetes_300x300  

 

  1. hogy az alkotmánytörvénybe egyértelműen bekerüljön, hogy az elkövetők tettei NEM ÉVÜLHETNEK EL (a mostani javaslatot úgy fogalmazták meg, hogy a bíróságok nyugodtan úgy dönthetnének, hogy az elkövetők ugyan csúnya dolgot műveltek, de a bűncselekmények elévültek)

 

  1. hogy a parlamentet egy olyan jogász képviselje, aki régóta az amnesztiák eltörléséért küzd és aki KIFOGÁSOLNI fogja az Alkotmánybíróság ELFOGULTSÁGÁT. (Megakadályozandó, hogy azok a bírók döntsenek az amnesztiákról, akik képviselőként Mečiar hátát védték).

 

  1. hogy ne csak a [volt] elnök fiára vonatkozó kegyelmet töröljék el, hanem a Technopol-botrány minden felelősének adott kegyelmet is (hogy ne válogassuk meg, kit von felelősségre az igazságszolgáltatás).

 

  1. hogy az Alkotmánybíróság ne ex offo határozzon, hanem hogy vegye figyelembe az indoklással ellátott javaslatokat is, ha valaki úgy gondolja, hogy az amnesztiákat nem lehet eltörölni. (Ha az Alkotmánybíróságnak döntenie kell, ismerje meg a másik oldal álláspontját is, illetve az amnesztiák sérthetetlenségét javasló személy adja a nevét a beadványához).

 

  1. hogy az Alkotmánybíróság döntési folyamatában mellékesen részt vegyen az elnök és a kormány is (…).

 

… és most kiderül, mennyire gondolja komolyan a tákolmány az amnesztiák eltörlését. Ha javaslatainkat az amnesztiák eltörlésének működése érdekében elfogadják, támogatni tudjuk az alkotmánymódosítást. Ha nem, akkor csak színházi előadást tartottak nekünk.

 

 

Facebook/Igor Matovic

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!