(…)

 

A választások után arról beszélgettünk, hogy a pártok nem árulták-e el a választóikat azzal, hogy koalícióra léptek a Smerrel. Kiska államfő beszédében akkor azt mondta, az együttműködők koalíciójára van szükség az extrémizmus elleni küzdelemben. Én akkor először nem értettem egyet vele, azt állítottam ugyanis, hogy ez a kormány az extrémizmust tovább fogja éltetni. A Trend-nek adott legutóbbi interjújában az államfő azt mondta, hogy most rosszabbul állunk, mint a kormány megalakulásakor. Megváltoztatta a véleményét? 

 

Mindig szükség van arra, hogy harcoljunk az extrémizmus elleni jó koalícióért. Amikor Szlovákia belépett a NATO-ba és EU-ba, szintén nyugatbarát koalíció volt. Így értelmeztem az államfő megjegyzését, mely hosszabb időszakot ölel fel.

 

 hirdetes_300x300  

De az állítása, hogy most rosszabb a helyzet, mint ennek a kormánynak a megalakulásakor, illetve ha megnézzük az extrémisták százalékait, felveti a kérdést – nem arról tanúskodik mindez, hogy ennek a kormánynak meg sem kellett volna alakulnia?

 

Erősíti a meggyőződésemet, hogy Szlovákiában van potenciál a változásra, vannak emberek, akik erre képesek, és tudják korrigálni a közelmúlt eseményeit. Az államfő megállapítását kritikaként értékelem, ami egyúttal felszólítás is a kritikus változásra.

 

(…)

 

butora
Martin Bútora. Kép: .týždeň.sk

 

.týždeň.skŠtefan Hríb interjúja Martin Bútorával, Andrek Kiska tanácsadójával

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!