Kossuth rádió, Budapest. Híreket mondunk – hangzik el óránként a magyarországi közrádióban. Legtöbbször azonban makrogazdasági eredményeket,statisztikai adatokat zúdítanak a hallgatókra, végül pedig államtitkárok siserehadát idézve szajkózzák, hogy „Magyarország erősödik”.

 

A három legnagyobb nemzetközi minősítő nemrég valóban kiemelte a bóvli kategóriából Magyarországot. Ugyanakkor a visegrádi három partner vagy a baltiszovjet utódállamok gazdasági megítélése továbbra is sokkal kedvezőbb. Mégsem hozsannáznak az ottani közmédiumok.

 

Nincs az unióban a budapestihez hasonló közszolgálati adó, amely így megcsúfolná a megnevezését. Most az élet felülírta ezt a gyomorforgató gyakorlatot is. Földrészünket fogvacogtató mínuszok árasztották el, még a Kossuth is legfontosabb hírértékű eseményként a civilszervezeteknek, valamint az államiszerveknek a hajléktalanokat és másokat mentő erőfeszítéseirőlszámolt be. Legalább rövid időre ezen a hullámhosszon is tisztességes tájékoztatást hallgathattunk, agymosás helyett.

 

 hirdetes_300x300  

Bővebben az Új Szó 2017. január 13-ai számában a 7.oldalon: Szilvássy József: Ami a rostámon fennakadt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!