Bugár Béla a Most-Híd elnöke olyan váratlan, őszinteség látszatát keltő nyilatkozatot tett a SITA ügynökségnek, ami már-már súrolja az elhíresült „őszödi beszéd” magaslatait ebben a műfajban, azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy ez a nyilatkozat mellőzött minden önkritikát.

 

A vegyespárt elnöke úgy látja, hogy a SaS és az OľaNO olyan mélységekig merészelt süllyedni a rágalomhadjáratban, miszerint a kormánykoalíció összes politikusa tolvaj és hazug, ami nagyon nehezíti az egyébként sem egyszerű parlamenti munkát, és kezdeményezésükre a terekre kivonuló tömegeknek köszönhetően még a megszokott száz nap sem adatott meg a kormánynak az eltökélt bizonyításra.

 

Csupán azt felejtette el ezzel kapcsolatban megemlíteni az elnök úr, hogy milyen okból kifolyólag vonultak és vonulnak ki a mai napig az elégedetlen emberek a terekre. Hogy a Bonaparte-tüntetések célja a kormánnyal összefüggésbe hozható csalások és a korrupció leleplezése, melyet nem lehet elsumákolni a „hagyjatok nyugodtan dolgozni, majd mi megmutatjuk” indokkal. Meg azzal, hogy milyen kényelmetlen az állandó adok-kapok játék, meg hogy a „mocskolódás” csak rövidtávon kifizetődő.

 

 hirdetes_300x300  

 A legjobb védekezés a támadás elve alapján szólt be a szlovák politikai ellenzéknek Bugár:

 

„Ezért nem volt az új kormánynak száz napja arra, hogy felfusson, ugyanis a választások után máris a tereken lázadoztak a többi politikus ellen. A koalícióból számukra az összes politikus tolvaj és hazug...“

 

Ebben a vonatkozásban simliség a szendeség álarca mögé bújni, úgy feltüntetni a dolgokat, hogy amennyiben az ellenzék rosszakarói azt állítják rólam, hogy tolvaj vagyok és hazug, akkor egész biztos nem vagyok tolvaj és hazug, meg a társaim se. Azt sugallva ezzel (elsősorban a választópolgárnak), hogy tessék inkább a parlamentben konstruktív ellenzéki ruhát ölteni, ne pedig szedett-vedett, gúnyos feliratos pólókat (Danko lehet, hogy majd ezt is szabályozni fogja új parlamenti etikett – kódexében), velünk együttműködni, s ne valótlanságokat szajkózni!

 

Hogy a Szlovák Posta nem kézbesít bizonyos leveleket? Miért kézbesítene minden szemetet? Amúgy is lassan beborít minket a papírrengeteg, és mi védelmezni akarjuk saját, szűkebb környezetünket!

 

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!