Szeptember 15-én immár negyedik alkalommal várta vendégeit a Csilizközi Őstermelő Piac Csiliznyáradon. A hangulat magával ragadó, a portékák frissek és finomak, és az sem utolsó szempont, hogy összefuthatunk ritkán látott ismerőseinkkel.

 

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a multik és a külföldről behozott áruk mellett nagyon is van igény a “hazaira”. Legyen szó zöldségről, tojásról, vagy épp pogácsáról. A Csilizközi Őstermelő Piac lehetőséget ad arra, hogy vevőként találkozhassunk a portékák termesztőivel, készítőivel, miközben még el is beszélgethetünk. Hogy mennyire van igény az ilyen helyekre és alkalmakra? Azt bizonyítja a több kilométeres kocsisor, és a fonottkosárral, családosan sétáló emberek hada.

 

Az emberek között járva akarva-akaratlanul is elkapni néhány mondatot, mint például “ez jobb, mint a Szerdahelyi Vásár, mert itt tényleg vannak kézműves termékek”, vagy hogy “lehetne minden héten, legalább nem kellene máshol venni a zöldséget”.

 

 hirdetes_810x300  

A friss zöldség mellett találunk finom kalácsokat, lepényeket, mézet, tojást, de szappancsodákat, kosarakat, faragványokat vagy épp festményeket is. Nem utolsó szempont, hogy akár helyben is nekiláthatunk falatozni, így még azért sem kell hazasietni, hogy gyorsan valami ebédet főzzünk. Az pedig, hogy mindeközben a friss levegőn, kellemes környezetben, ritkán látott ismerőseinkkel is összefuthatunk, már csak hab a tortán!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!