Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Izraelt bírálta, amikor a TV5 Monde francia televíziónak adott interjújában kijelentette, „sokkolta“, hogy a zsidó állam nem támogatja Ukrajnát.

 

„Nem értem, miért nem szállíthatnak nekünk légvédelmi rakétákat. Izrael nem adott nekünk semmit. Semmit. Nulla“

 

– jegyezte meg Zelenszkij.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem a vezetőket hibáztatom, hanem a tényeket közlöm: voltak tárgyalások. Itt látható Oroszország Izraelre gyakorolt ​​befolyása. Megértem, hogy az izraelieknek meg kell védeniük az országukat, de hírszerzési információim szerint más országokba továbbra is exportálnak fegyvereket”

 

– mondta az ukrán elnök.

 

A Jerusalem Post emlékeztetett arra, hogy Zelenszkij nem először panaszkodik Izraelre. Júniusban a Héber Egyetem hallgatóinak és oktatóinak azt mondta: „Hálás vagyok az utcákon lobogó ukrán zászlókért és minden támogató szóért, de szeretnénk támogatást kapni az önök kormányától is“.

 

 „Többször is felmerült a kérdés, hogy miért nem kaphatunk önöktől fegyvereket, és Izrael miért nem vezetett be komoly szankciókat Oroszországgal szemben? Miért nem gyakorol nyomást? Ezeket a kérdéseket meg kell válaszolniuk, majd ezzel a válasszal kell élniük“

 

– mondta Zelenszkij márciusban az izraeli Kneszet tagjai előtt tartott videobeszédében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!