Nyitókép: Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP

 

Oroszország nem lát perspektívát arra, hogy Kína legyen a közvetítő az ukrajnai konfliktusban. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy az egyetlen lehetőség a támadás folytatása.

 

„Kína kétségtelenül nagyon hatékony és erős közvetítői potenciállal rendelkezik. De az ukrajnai helyzet nagyon összetett, és egyelőre nincs kilátás a politikai rendezésre”

 

– mondta Peszkov.

 

„Jelenleg nincs más lehetőség számunkra, mint a különleges katonai művelet folytatása”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá a Kreml szóvivője.

 

Mindezt akkor jelentette ki, amikor Emmanuel Macron francia elnök Kínában tartózkodik, és megpróbálja lebeszélni Pekinget az orosz invázió támogatásáról. Az újságírók azután tették fel ezt a kérdést Peszkovnak, miután Macron azt mondta a médiának, hogy számít Hszi Csin-ping kínai elnökre abban, hogy észhez téríti Oroszországot.

 

Macron: Számítok Hszi Csin-pingre, hogy észhez téríti Oroszországot

 

Bár Kína semleges az ukrajnai konfliktusban, még mindig nem ítélte el Oroszország lépéseit. Hszi Csin-ping márciusban Moszkvába látogatott, de még mindig nem tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Peking ugyan bemutatott Ukrajna béketervet, de az Egyesült Államok elutasította azt, mert szerintük az utat nyit Oroszország előtt, hogy megtartsa Ukrajna meghódított részeit.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!