Nyitókép: AP photo

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden elismerte, hogy nyilvánvaló a moszkvai objektumok elleni dróntámadások veszélye. Egyúttal biztosított arról, hogy megteszik a megfelelő intézkedéseket – jelentette a BBC.

 

Peszkov újságírók kérésére kommentálta a támadást, amely kedd este történt, és egy moszkvai kerületet célzott, ahol több orosz minisztérium is található. Ugyanazt az épületet is találat érte, amelyet vasárnap is dróntámadás ért. A BBC szerint az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium alkalmazottai – amelynek irodája a drón által megsérült épületben található – áttértek az otthoni munkavégzésre.

 

Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója a Moszkva elleni újabb dróntámadás után azt írta a közösségi oldalán, hogy egyre több „azonosítatlan drón” lesz.

 hirdetes_810x300  

 

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a legfrissebb fejleményekre reagálva kijelentette, hogy a Moszkva üzleti negyede elleni, egymást követő második dróntámadás azt mutatja, hogy a Kreml még a város legkiváltságosabb lakóit sem képes megvédeni. Herascsenko szerint ez az ukrajnai orosz invázió kudarcát is szimbolizálja.

 

A moszkvai városrész sokemeletes épületei Herascsenko szerint Oroszország gazdasági jólétének és sikerének, valamint Oroszország világgazdasági integrációjának szimbólumai voltak. A második dróntámadás után azonban az ún. ukrajnai különleges katonai művelet sikertelenségét fogják szimbolizálni, illetve „a Kreml hazugságait, amely teljes védelmet ígért és ígér Moszkva lakóinak” – írta Herascsenko.

 

Hozzátette, hogy azok, akik ezekben a sokemeletes épületekben dolgoznak, a kormánytisztviselők és üzletemberek kiváltságos osztálya. Most ők is saját szemükkel látják, hogy az orosz hatóságok képtelenek megvédeni őket.

 

Az orosz védelmi minisztérium kedd reggel jelentette, hogy a légvédelem két drónt lőtt le Moszkva régiójában. Egy másik drónt Moszkva felett hatástalanítottak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!