17 nappal a parlamenti választások előtt a Most-Híd keményen kampányol. Úton útfélen, ahol csak lehet. Adott esetben még ott is, ahol ezt a törvény kifejezetten tiltja. Például az iskolában.

Dátum: 2010. május 26.

Időpont: 13.40 óra

Helyszín: a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium épületének udvara, Pozsony, Duna utca 13.

17 nappal a parlamenti választások előtt a Most-Híd keményen kampányol. Úton útfélen, ahol csak lehet. Adott esetben még ott is, ahol ezt a törvény tiltja. Például az iskolában.

Pozsony, Duna utca

Többek között a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium is ide tartozik.

 hirdetes_810x300  
Pozsony, Duna utca

Persze akad, akiket ez nem különösebben érdekel.

Most-Híd iskolakampány

Bugár Béla pártja ugyanis jogszabályi rendelkezések ide,  etika oda, tanítási idő alatt, a Duna utcai magyar iskola udvarának sportpályáján  kampányol.

(mobiltelefonnal készített, alacsony minőségű képek).

Bugár, iskolakampány

Narancssárga BugiVAN-ok, kettő is, narancsba öltözött aktivisták, szóróanyagok…Minden, mi szem szájnak ingere. Semmitől sem zavartatva, tanítás alatt, ill. közvetlen utána.

Bugár, Most-Híd, iskolakampány

A pártaktivisták, köztük állítólag a helyi gimi magyar diákjai  immár második napja az iskolaudvaron, a betonpálya kellős közepén „pihennek”, „parkolnak”.

Az iskolatörvény, mely az oktatás és nevelés törvényi feltételeit szabályozza,  151. paragrafusa 2. pontjában így szól: „az iskolákban és az iskolai intézményekben  a politikai pártoknak, mozgalmaknak tilos bármiféle propagációt végezni”.

Jobb helyeken a tanintézmények adott iskolai évre vonatkozó szervezési szabályzatai is kifejezetten tiltanak bármiféle politikai kampányt, pártpropagandát az iskola területén.

„Tegyünk közösen a tisztességes politikáért és a kölcsönös megértésért”, hirdeti öles betűkkel a Most-Híd  propagációs anyaga.

Képeinken pedig a napi gyakorlat.

*olvasónknak köszönjük a képeket.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!