Berner, Bugár, Csicsai, Miklós, Szöllös. Tudjátok mi a közös bennük? November 9-én, a megyei választások első körében mindnyájan vesztettek. Magas pártfunkció ide vagy oda. Csütörtöktől kampánycsend van Szlovákiában, amit a Körkép  is betart.  Ehelyett Bemutatjuk a megyei választások öt legnagyobb magyar vesztesét. Íme a lista abc sorrendben.

1. Berner Lajos

A Most-Híd Nagyszombat megyei elnöke, aki 4119 szavazatot szerezve az utolsó helyen végzett a hidas jelöltek között, nyolcadikként a vonal alatt.

Lajos_Berner_Hid_P
Berner Lajos, a Most-Híd Nagyszombat megyei kerületi elnöke, sikertelenül szerepelt. Kép: Most-Hid.sk

Berner Lajos Bugár Béla egyik leghűbb szövetségese. Korábban az MKP tagja volt,  a  Most-Hid létrejöttekor ment ő is az új pártba, ahol rögtön funkciót kapott. Felesége, Berner Ildikó korábban az MKP központi iroda titkárnője volt, de Bugár távozásával ő is követte főnökét Most-Hídba. Jelenleg a narancsosok központ irodájának munkatársa. Berner Lajos a mintegy  800 lelket számláló, Dunaszerdahelyi járásbeli Jányok polgármestere.

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

2. Bugár Béla

A Most-Híd elnöke azzal érdemelte ki a listára kerülést, hogy beállt Nagy József mögé. Az óriásplakátokon saját arcát és nevét adta a végül negyedik helyen végzett Nagy támogatása érdekében. Az eredmény így egyben az ő bizonyítványa is. Ami Nagyra nézve egész tisztességes eredmény, az Bugár esetében kevés. LeboBélából, ha így folytatja, nem lesz Lebo…

 hirdetes_810x300  
bugiBB2
Bugár – Nagy. Egy jó csapat – hirdeti az óriásplakát. Kép: Körkép.sk

„Az új megyeelnökünk” – mondatja Bugárral az óriásplakát. „Egy jó csapat” –olvasható  sok helyütt még mindig. Az eredmény ismert: Bugár pártfogoltja Mikuš, Berényi és Uhliarik után 14 174 szavazattal csak a negyedik helyet szerezte, ami Bugárra nézve egyértelmű kudarc.

bugiBB
Az új megyeelnök. Vagy mégsem? Kép: Korkep.sk

3. Csicsai Gábor

A Most-Hid parlamenti képviselője,  dunaszerdahelyi járási elnöke, 6638 szavazattal nem szerzett megyei mandátumot, a 2. helyen végzett a vonal alatt.

csicsai
Csicsai Gábor. Ami elég volt a parlamenti bársonyszékhez, nem volt elég a megyére. Nincs Bugár, nincs húzóerő. Csicsai így leégett. Kép: parameter

Csicsai Gábor a Nagy – Érsek – Csicsai trió  leghalványabb tagja. Parlamenti ténykedéséről keveset hallani. Ami miatt listánkra került, hogy parlamenti képviselőként, egy fontos járás, a Dunaszerdahelyi  elnökeként bizony illett volna hoznia a kötelezőt. Csicsainak ez most nem jött össze. Talán legközelebb, ha lesz még egyáltalán.

4. Miklós László

Az MKP Országos Elnökségének tagja, a párt környezetvédelmi és mezőgazdasági alelnöke, volt miniszter. 7665 szavazattal a legjobb kiesőként végzett a vonal alatt, így épphogy lemaradt a megyébe tartó gyorsról. Érsek Árpád hajrázta le őt, 412 szavazatot verve Miklósra a Dunaszerdahelyi járásban.

miklos_laszlo_MKP_P
Miklós László politikai karrierje leáldozóban. Az MKP volt minisztere, jelenlegi Országos Elnökségi tagja a megye kapui előtt maradt. Kép: mkp.sk

Miklós László az MKP egyik nagy öregje, Szigeti László mellett korábbi miniszter, aki a Most-Hid megalakulásakor nem ment, maradt. Politikai jövőjéről, legalábbis megyei szinten most a választók mondtak egyértelmű véleményt. Kérdéses, van-e még politikai jövő Miklós László előtt. Ha igen, nagyon  össze fog kelleni kapnia magát, ha vissza akar kapaszkodni.

5. Szöllös János

Kassa megye eddigi alispánja, az MKP egyik fekete báránya, aki a rozsnyói magyar gimnázium kapcsán került a figyelem középpontjába. Pechjére, közvetlenül a megyei választások előtt.  Az országos és regionális vezetés felszólítása ellenére sem volt hajlandó lemondani funkciójáról. A döntést megtették helyette a választók.

szollos
Szöllös János jelenleg munkanélküli politikus

Szöllös Kassa megyében 1395 szavazatot gyűjtött, ami majdnem elégnek bizonyult. 138 szavazat híján. Ami akár még össze is jöhet  a jövőben, ha rendbe teszi azt, amit elrontott. Mi drukkolunk neki.

Elfeledkeztünk volna valaki(k)ről? Várjuk a további tippeket.

Király Zsolt

Nyitókép: machopoker.hu

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!