Nyitókép: Facebook.com/KFC Komárno

 

2:0-ás vereséget szenvedett péntek este a Komáromi FC a Spartak Myjava csapatától a MONACObet-Liga 24. fordulójában, így pont nélkül térnek haza a lila-fehérek.

 

Radványi Miklós a Dlubáč – Bayemi, Ožvolda, Šimko (C), Šmehyl, Adamec, Németh, Pastorek, Kmeťo, Sylvestr, Voleský összeállítású csapatot küldte pályára.

 

Németh már a 2. percben begyűjtött egy sárgalapot. Az első 20 percben a hazaiak voltak inkább aktívabbak, de nem tudtak áttörni a komáromiak védelmén. A 22. percben azonban az addig veszélytelen támadási kísérletekből megszületett az első miavai gól, Flamik volt a gólszerző.

 

 hirdetes_810x300  

A bekapott gól kissé felrázta a komáromiakat, nagyobb nyomás alatt tartották az ellenfelet, a 39. percig azonban nem láthattunk érdemi helyzetet. Ekkor Šimko továbbtolt labdája Žákech kapusnál landolt, bár leshelyzet miatt az esetleges gól is érvénytelen lett volna.

 

Néhány perccel később ismét a hazaiak voltak veszélyesek, de csak a kapufáig jutottak.

 

A második játékrészt kettőscserével kezdte Radványi Miklós. Pastorek helyére Turčák, Kmeťo helyére pedig Nagy állt be. A következő nagyjából negyed órában röpködtek a sárgalapok – a hazaiak hármat, a komáromiak pedig kettőt gyűjtöttek be (53. Šmehyl, 61. Voleský már a pályán kívül).

 

Radványi Miklós a szokásosnál kicsit korábban, az 59. percben újabb cserét kért – Voleský helyére Tóth Gábor állt be, hátha sikerül kissé felrázni a támadószekciót.

 

A miavai gárda láthatóan jól felkészült a komáromiakból, nem adtak esélyt igazi helyzetek kialakítására, a lilák nem tudták nyomás alá helyezni a hazaiakat.

 

A 76. percben egy gyors ellentámadásból kishíján gólt szerzett a Spartak, de Vlasov keresztlövése a kapufa mellett száguldott el.

 

 

A mérkőzés vége felé adódott néhány komáromi helyzet, de rendre a kapusnál, vagy a kapufa mellett landolt a labda, a 86. percben pedig Bayemi egyenlítő gólnak szánt lövése a kapufáról pattant vissza a pályára.

 

A hazaiak ebből fordulva a 87. percben megszerezték második góljukat – a komáromi védők nem érkeztek visszazárni a támadásból. Sow először Ožvoldával ütközött a levegőben, minek után a komáromi játékos a földön maradt, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot. A csereként beálló miavai játékos könnyedén ment el Dlubáč mellett, és a visszaérő Adayilo sem tudta már megállítani. 2-0.

 

Az ötperces ráadásban már komolyabb helyzeteket nem láttunk, így a találkozó a hazaiak 2:0-ás győzelmével ért véget.

 

A komáromiakat üldöző Eperjes vasárnap Somorján lép pályára, és ha ott nem tud pontot szerezni, abban az esetben megmarad a komáromiak előnye. Egy somorjai vereség azonban azt jelentené, hogy már csak egypontos előnyük lenne a második Tatran előtt.

 

Spartak Myjava – Komáromi FC
2-0

Gólok: 22. Flamik, 87. Sow. Sárgalapok: 17. Sylla (MYJ), 52. Čurik (MYJ), 53. Castellano (MYJ), 57. G. Halabrín (MYJ) – 2. Németh (KFC), 32. Pastorek (KFC), 53. Šmehyl (KFC), 61. Voleský (KFC). Játékvezetők: Malárik – Štrbo, Hrmo. Nézők: 469.

 

Jövő héten szombaton a komáromiak Somorja ellen folytathatják a pontvadászatot Vágsellyén, majd négy nappal később Vágbeszterce ellen lépnek pályára idegenben.

 

sportnet

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!