Nyitókép: Atlantic Productions/Magellan via bbc.co.uk

 

Új, rendkívül magas felbontású képek készültek az 1912-ben hullámsírba merült luxus-óceánjáróról, az RMS Titanicról. A most készült felvételek fontos információval szolgálhatnak arról, mi történt pontosan több mint 110 évvel ezelőtt.

 

Atlantic Productions/Magellan

 

A magas felbontású fényképeket egy mélytengeri kutatásokkal is foglalkozó térképészeti cég készítette. Több mint 200 munkaórán át számtalan kis tengeralattjáró vizsgálta a Titanic roncsait, és eközben 70 000 felvételt készítettek, amelyeket egy különleges 3D képpé formáltak. A végeredmény egészen elképesztő. A Titanicról készült képek felbontása olyan minőségű, hogy még a hajócsavar(ok) sorozatszáma is olvasható rajta.

 

 hirdetes_810x300  

 

Gerhard Seiffert, az expedíció vezetője elmondta, hogy különleges odafigyeléssel dolgoztak, hiszen nem akarták a hajóroncs nyugalmát megzavarni, ahogy az ott elhunyt mintegy 1500 áldozat emlékét sem. A mostani expedícióról egyébként dokumentumfilm is készül.

 

Atlantic Productions/Magellan
Atlantic Productions/Magellan
Atlantic Productions/Magellan

 

Az RMS Titanic 1912. április 14-én ütközött egy jégheggyel, majd hullámsírba merült. A fedélzetén tartózkodó 2200 utasból csak 700-at sikerült megmenteni. A világhírű hajó roncsát csak 1985-ben fedezték fel, a széttört hajótest 4000 méter mélyen nyugszik.

 

Körkép.sk, BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.