A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség 7 gyanúsított ellen emelt vádat droggal kapcsolatos bűncselekmények elkövetése kapcsán. A múlt héten, Pozsony megyében zajló razziasorozatban összesen 8 embert vettek őrizetbe. Kábítószereken és az előállításukhoz szükséges berendezéseken kívül a rendőrség fegyvereket és lőszert is lefoglalt a letartóztatások során.

 

A NAKA először a bazíni (Pezinok) drogdílerek elfogására összpontosított. „Pervitint és marihuánát kellett beszerezniük, amit aztán tárolniuk kellett, majd kisebb adagokra kellett szétmérniük, és így értékesítették más vásárlóknak és drogfüggőknek.” – mondta a rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka.

 

Az akciók során 6 embert vettek őrizetbe, közülük ötöt a NAKA nyomozója droggal való visszaélés bűncselekményével vádolt meg. Marek R. (27), Martin S. (28) a Tomáš M. (24) bűncselekmény és Boris T. (30) és Michal M. (28) különösen súlyos bűncselekmény elkövetése miatt felelnek majd a bíróság előtt, és ha bebizonyosodik bűnösségük, 10-15 év szabadságvesztésre ítélik őket.

 

 hirdetes_300x300  

A házkutatások során a rendőrök 300 adag kábítószert, digitális mérlegeket, fegyvereket (pisztolyokat, rövidcsövű puskát) és lőszert találtak többféle kaliberhez.

 

Királyfán (Kráľová pri Senci) egy bérelt családi házban Peter. J (39) pervitint állított elő. Segítője, Martin U. feladata a berendezések tisztántartása és a drog gyártásakor keletkező hulladék eltávolítása volt. Peter J. a NAKA emberei épp drogkészítés közben fülelték le. Az információk szerint 13 500 adag kábítószert foglaltak le a hatóságok.

 

Különösen súlyos bűncselekmény miatt 15-20 évnyi börtönbüntetésre van kilátásuk.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!