A Smer, SNS és a Most-Híd hármas a héten minden bizonnyal már nem változtat a koalíció összetételén. Miután a Sieťből öt képviselő távozott, majd beléptek a Most-Híd klubjába, megváltoznak az erőviszonyok.

 

A Smer két azonos erővel bíró párttal – az SNS-nek és a Most-Hídnak is 15 képviselője van – kormányozhat. Bugár ma a kormányhivatalban titokban Ficoval tárgyalt.

 

Bugár Béla ma elismerte, hogy találkozott Robert Ficoval, akit pártja várható lépéseiről tájékoztatott. A pártelnök azt is elmondta, hogy már tudja kit javasolt Brecely helyére:

 hirdetes_300x300  

 

„Olyan személy jöhet szóba, aki ismeri a minisztérium működését.”

 

A Most-Hídhoz közel álló napilap tegnap Érsek Árpád nevét említette. A Körkép.sk információi szerint azonban Érsek kinevezése nem túl reális, szakmai képességei ugyanis nem érik el azt a szintet, amit egy ilyen minisztérium irányítása megkövetel.

 

 A három pártelnök közül Andrej Danko lehet a legelégedetlenebb. A választásokon ugyanis az SNS a Smer után a második helyen végzett, de a Most-Híd most a képviselők számát illetően az öt jövevénnyel kiegyenlítette az erőviszonyokat. Danko azt állítja, hogy nem tartja a történteket igazságtalannak:
„Ez a politika. Pártjaink versenyeznek egymással. Politikai pályafutásom során megtanultam, hogy lehet, holnap már itt sem leszek”
 mondta.
Körkép.sk, RTVS
Nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!