Zuzana Zimenová a Sieť képviselője és Ladislav Andreánsky, a Smer-SD képviselője letette hivatali esküjét és magkapta képviselői mandátumát. A parlamentből távozó Radoslav Procházka és Oľga Nachtmannová helyére ülhetnek le. A mai parlamenti ülés összefoglalója ide kattintva tekinthető meg.

 

A képviselők a hivatali eskütétel alatt jobb kezüket az Alkotmányra helyezik, megígérik, hogy betartják a képviselői fogadalmat, majd kezet fognak a parlament elnökével és aláírják az eskütételt. Az eskü elutasításával egyébként a képviselő elveszti mandátumát.

 

Procházka helyére azért kerül új képviselő, mert a Sieť  egykori elnöke visszaadta mandátumát, valamint a pártból is távozott. Tervei szerint szakterületéhez szeretne visszatérni. Procházkat az EU Általános Bíróságába jelölték, ezt a kormány is jóváhagyta.

 

 hirdetes_300x300  

Nachtmannová azért távozott a parlamentből, mert az oktatásügyi minisztérium új államtitkára lett. Ő Erik Tomáš helyére érkezik, aki augusztus 17-én távozott pozíciójából. Visszaült azonban a parlament padsorai közé, valamint Robert Fico kormányfő mellett tanácsadóként dolgozik majd.
teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!