Három évvel a nyitrai Mariatchi klubnál történtek után a bíróság végre döntésre jutott. A klub tulajdonosát, Radovan Richtárikot súlyosan bántalmazó egyik neonácit a Nyitrai Járási Büntetőbíróság hat és fél évre ítélte. Nem segített rajta az sem, hogy megbánást tanúsított, és azzal érvelt „de hiszen csak fejbe rúgta”.

 

A bíróság értetlenül állt a vádlott, Ján Ď. védekező érvei előtt.

 

„A védelem csupán abban a kijelentésben áll, hogy ’hiszen csak fejbe rúgtam a sértettet’, ez teljesen érthetetlen, ennek alapján lehetetlen felmenteni a vádlottat”

 

Áll a bíróság indoklásában.

 hirdetes_300x300  

 

Richtáriknak a neonáci támadók számos sérülést okoztak. Először arcon ütötték, amitől a földre zuhant, rugdosni kezdték, majd ráugrottak a lábára és eltörték. A vádlott különös érveivel miszerint csak fejbe rúgta Richtárikot, arra akart utalni, hogy a többi sérülést nem ő okozta.

 

A bíróság eddig csak egyetlen vádlottat ítélt el, egy katonát, akit 400 eurós bírságra ítéltek, és le kellett szerelnie.

 

Ján Ď.-t a börtönbüntetésen túl arra is kötelezték, hogy fizesse ki a szociális biztosító Richtárik kezelésével kapcsolatos költségeit, kb. 4000 eurót.

 

Az ítélet nem jogerős, Ján Ď. fellebbezett.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!