Újabb kikapcsolódási lehetőséggel bővült Pozsony megye, a hétvégének és a munkaszüneti napokon a kerékpárok szállítására is alkalmas „Záhoráčik “ vonat közlekedik majd a Zohor – Magyarfalu – Detrekőváralja szakaszon. Az erdőháti régió így elérhetőbbé válik a hazai és külföldi turisták számára egyaránt. 

 

„14 év után jó dolog történt, ugyanis ennek a szakasznak a vasúti sínjeit 2010-ben felszedésre ítélték. Ez nem történt meg, sikerült a szakaszt felújítanunk. A hétvégékkel kezdünk, utána következik az egész éves üzemeltetés az év minden napján. A csatlakozás lehetővé teszi az embereknek, hogy akár kerékpárral is elérjék ezt a régiót”

 

 

-nyilatkozta Pavol Frešo megyefőnök.  A detrekőváraljai vasútállomáson ma délelőtt találkoztak a megye, vasút és közlekedésügyi minisztérium képviselői, valamint az érintett települések polgármesterei és az érdeklődők, hogy egy ünnepélyes megnyitón átadják a turistavonatot.  A projekt célja egyértelműen a régió turizmusának fellendítése. A tervek szerint a szerelvény a Zohor (Zohor) – Magyarfalu (Záhorská Ves) – Detrekőváralja (Plavecké Podhradie) szakaszon április 29-től egészen október 1-ig közlekedik majd szombaton, vasárnap és a munkaszüneti napokon.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az Állami Vasúttársaság tájékoztatása szerint az új szakaszon is érvényesek lesznek a jegyvásárlási kedvezmények. Karol Martinček elmondása szerint rendkívül kellemetlen, hogy 300 kilométernyi vasútvonal üzemeltetése kerülhet vizsgálat alá Szlovákiában, de a megye a legjobb példa arra, hogy hogyan kell egy ilyen problémához hozzáállni.

 

 

A szerelvényen összesen 88 férőhely található, valamint a Zohor – Magyarfalu szakaszon naponta fog közlekedni, a hétvégi, Detrekőváralját érintő utat naponta két alkalommal fogja megtenni az érintett napokon. Ilyenkor a szerelvényhez csatolnak egy kerékpárok szállítására alkalmas kocsit is, amellyel könnyen eljuthatnak a Kis-Kárpátok domborulataira és az erdőháti lejtőkre a tekerni vágyók.

 

 

 

A projektet Pozsony Megye Önkormányzata szervezi, együttműködve a kerület  turisztikai szervezetével valamint az Állami Vasúttársasággal. A szakaszon utazhatunk a  Bratislava Card és a pozsonyi városi közlekedés által kínált jegyekkel és kedvezményekkel is.

 

Körkép.sk
Képek: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!