Kedden hivatalosan is elváltak Bernd Storck és a magyar válogatott útjai, miután a német szakemberrel közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ. Utódját Csányi Sándornak kell megtalálni, a folyosói pletykák szerint pedig jónéhány név felmerült már, köztük pedig a DAC olasz edzőjét, Marco Rossit is hírbe hozták a magyar nemzeti tizeneggyel.

 

Marco Rossi évekig dolgozott Budapesten a Honvédnál, a csapatot végül 2017 tavaszán a bajnoki címig vezette. A nagy ünneplés közepette aztán elmondta, hogy bajnoki cím ide vagy oda, máshol fogja folytatni pályafutását.

 

Az olasz szakember ezután került Dunaszerdahelyre, ahol 2 éves szerződést írt alá opcióval a hosszabbításra.

 

 hirdetes_300x300  

Rögtön az elsők között

 

A vb-selejtezők befejeztével már mindenki tudni vélte, hogy Bernd Storck nem tudja megtartani az MLSZ neki szavazott bizalmát, és már múlt héten felröppentette a Blikk a hírt, hogy Marco Rossi az elsőszámú kiszemelt a német szakember helyére. Akkor Rossi még úgy nyilatkozott, hogy bár nem érkezett felé konkrét megkeresés, jól esik neki, hogy összefüggésbe hozzák őt a poszttal, valamint bár élő szerződése van Dunaszerdahelyen, egy hivatalos felkérést megfontolna.

 

Később a facebook-oldalán is reagált az eseményekre.

 

„Napok óta beszélnek róla. Talán néhányan az újságokban is olvasták. Rengeteg csodálatos üzenetet kapok, mindez nagy büszkeséggel tölt el. Néhány nappal ezelőtt pontosan ezen az oldalon arról írtam, hogyan érzek Magyarország iránt (második otthonomnak neveztem). Amikor az újságokból tudomást szereztem arról, hogy talán én vagyok a magyar futballválogatott egyik szövetségikapitány-jelöltje, a szívem megtelt örömmel. Jó néhány évet töltöttem el Magyarországon, és amikor csak tehetem, visszatérek. Nagyon szeretem a magyarokat, a kultúrát, a futballtradíciót, de el kell mondanom valamit. Igyekszem becsületes és profi lenni, akár a munkámról, akár a magánéletemről van szó, így szeretném leszögezni, hogy egészen mostanáig nem kaptam semmilyen megkeresést, és érvényes szerződésem van a DAC csapatával”

 

– írta Marco Rossi múlt héten.

 

Azóta Bernd Storckot hivatalosan is menesztették, Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja pedig csütörtökön a Digi Sport ’Reggeli Start’ című műsorában pedig megerősítette, hogy már felvették a kapcsolatot Rossival.

 

„Azt nem tudom, hogy történt-e kapcsolatfelvétel Paulo Sousával, én is csak a folyosói pletykákból hallottam, hogy nem az elnök, de mások beszéltek vele – reagált Bánki a leendő szövetségi kapitány kilétét firtató kérdésre. – Azt a visszajelzést adta, hogy megtisztelő a felkérés, szereti a magyarokat, de nem szeretne szövetségi kapitányi feladatokat ellátni, ő tipikusan klubedzőnek tartja magát. Marco Rossival is történtek háttérbeszélgetések az információim szerint, de nyilvánvalóan más szereplő is képbe kerül. Az elnökség megbízta ezzel az elnököt és a főtitkárt, hogy egyeztessenek olyan szakemberekkel, akik megfelelő életpályával rendelkeznek, vagy olyan fiatalok, akikben reménybeli sikeres jövőt látunk.”

 

Világi vajon mit szólna hozzá?

 

Az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén Világi Oszkár is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy esetleg új edzőt kellene keresnie csapata élére:

 

„Edzőnknek, Marco Rossinak hatalmas megtiszteltetés volna, ha felajánlanák neki a magyar labdarúgó szövetségi kapitányi posztot. Ha ez így lesz, akkor azt meg kell beszélni, és Rossi eldönti, hogy mit akar, azt a döntést el kell majd fogadnom”

 

És most jön a DE. A DAC elnöke szerint azonban a szerződésekhez kell tartani magukat, márpedig Marco Rossinak „velem van szerződése, és azt be kell tartani”.

 

 

Továbbra is kérdés tehát, hogy amennyiben Marco Rossi kapna felkérést a magyar nemzeti tizenegy irányítására, elengedné-e őt Világi, és ha igen, milyen feltételekkel. Ezután pedig jöhet az újabb kérdés a sárga-kékeknél, hogy ki vegye át a helyét a Fortuna Liga idényének közepén.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!